Çelik, DYP'nin af teklifini ciddi bulmadı

Haber Giriş : 26 Ekim 2004 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TBMM'ye öğrenci affı konusunda teklif gelmesi halinde konsensusla affın çıkartılabileceği görüşünü savunarak, DYP tarafından TBMM'ye verilen af teklifiyle ilgili olarak, ''Benim muhalefetten kastım anamuhalefet partisidir'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile MEB Başöğretmen Salonu'nda Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri İşbirliği Protokolü imza törenine katıldı. Milli Eğitim ve Çalışma Bakanlığı arasında imzalanan projenin hayata geçmesiyle sanayi ve iş sektörüne nitelikli ve vasıflı eleman yetiştirilecek ve bu ara elemanların ayrıca iş ve meslek tercihi konusunda yönlendirilmeleri sağlanacak. Yönlendirmeler ise rehberlik ve danışma merkezleri kanalıyla yapılacak.

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, işgücünün nitelikli hale gelmesinden mutlu olduğunu ifade ederek, ''Türkiye genç bir işgücüne sahip. Türkiye'nin en büyük zenginliği bu. Ancak bu işgücünün tam manasıyla hedefe ulaştırılması için eğitilmesi lazım. İşte mesleki danışma ve rehberlik birimleri de iş gücünü eğitmek için en önemli adımdır'' dedi.

Başesgioğlu, AB'ye girmeye çalışan Türkiye'nin AB ülkesi olmasıyla birlikte serbest dolaşımın elde edilmesi sırasında işgücünün nitelikli ve eğitimli olmasının önemine değindi. Başesgioğlu ayrıca İŞKUR bünyesinde oluşturulan 41 ildeki danışma merkezlerini 81 ile çıkartmak istediklerini ve çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber