Suç çetesiyle bağlantılı başgardiyana gözaltı

Haber Giriş : 26 Haziran 2008 08:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara organize polisinin gerçekleştirdiği ve 6 kişinin tutuklandığı 'Kene 06' operasyonu kapsamında Sincan F Tipi Cezaevi'nin başgardiyanı H.D. gözaltına alındı.

Zanlının cezaevinde bulunan Ş.T. ile K.T.'nin bütün illegal işlerini hallettiği iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. Polis ayrıca, Başkent'te görevli bir savcı hakkında da çete üyelerine yardım ettiği iddiasıyla Adalet Bakanlığı'na yazı yazdı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Kürt Ahmet ve 21 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevkedilen zanlılardan 'Kürt Ahmet' lakaplı Ahmet T. ve 15 kişi serbest kalmış 6 kişi tutuklanmıştı. Operasyonu devam ettiren organize polisi, önceki gün üç kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Sincan F Tipi Cezaevi'nin başgardiyanı H.D. de bulunuyor. Başgardiyanın cezaevinde bazı çete üyelerinin illegal işlerini hallettiği suçlamasıyla gözaltına alındığı öne sürüldü. H.D.'nin ayrıca mahkumlarla görüşmesi mümkün olmayan kişileri görüştürdüğü ve malzeme temininde bulunduğu iddia edildi. Operasyonda ayrıca Ankara'da görevli bir savcıyla ilgili de Adalet Bakanlığı'na yazı yazıldı. Savcı hakkında çete üyelerinin adliyedeki bazı işlemlerinde ve dosyalarında yardımcı olduğu, bu kişilere yol gösterdiği suçlamasında bulunuldu. Çete üyeleriyle birlikte yemek yiyip gezdiği iddia edilen savcı hakkında Adalet Bakanlığı'nın ilgili dokümanları talep ettiği ve idari soruşturma başlatılacağı öğrenildi. Operasyon kapsamında polis, çete üyelerinden birinin eşini de gözaltına aldı. Gözaltına alınan kadının evinde çeteye ait olduğu iddia edilen silahları sakladığı öne sürüldü.

Alper Sancar, ZAMAN


Sincan F Tipi başgardiyanı gözaltında

TOLGA ŞARDAN Ankara

?Kürt Ahmet? lakaplı Ahmet Turgut'un liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik olarak düzenlenen operasyonda Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi başgardiyanı Hüseyin D. de gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen ?Kene 06' adlı operasyon kapsamında dün yeni gözaltılar yaşandı. Daha önce Sulakyurt Cezaevi'nde çete üyesi Ercan Ş.'ye yardımcı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan gardiyan Adem Y.'nin ardından, başka bir cezaevi görevlisi de yakalandı.

Çeteye destek olduğu öne sürülen Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi başgardiyanı Hüseyin D. gözaltına alındı. Hüseyin D.'nin, aynı cezaevinde hükümlü olarak yatan çetenin önemli isimleri Şahin Turgut ve Kadir Turgut'a yardımcı olduğu anlaşıldı. Zanlının, Şahin Turgut ve Kadir Turgut'u ziyarete gelenlere kolaylıklar sağladığı, hangi koğuşta kalacaklarının belirlenmesi ve ihtiyaçlarının temininde yardımcı olduğu belirtildi.

MİLLİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber