Yuttuğu çiviyle 6 ay yaşadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2008 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, 2 yaşındaki bir çocuk, yuttuğu çiviyle 6 ay yaşadı.

Tatvan'a bağlı Çağlayan Mahallesi'nde, 6 ay boyunca 8 santimlik çiviyle yaşadığı ortaya çıkan Zilan Kocaağa'nın dedesi Mehmet Sadık Kocaağa, sürekli kusan ve öksüren torunu, 3 kez doktora götürdüklerini, ancak bugüne kadar hastalığının nedenini öğrenemediklerini ifade etti.

Kocaağa, torunu Zilan'ı kusma ve öksürme şikayetleriyle önce Siirt ilinde özel bir muayenehane götürdüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

?Aslında biz Siirt'te yaşıyoruz. Dört aydan bu yana Tatvan'a bağlı Çağlayan Mahallesi'nde çobanlık yapıyorum. Oğlum vatani görevini yaptığı için gelinim ve torunum yanımdalar. Torunumu 6 ay önce kusma ve öksürme şikayetiyle Siirt'te özel bir doktora götürdüm. Burada yapılan muayenesinde üşütme ve akciğer iltihaplanması teşhisiyle, torunuma iğne ve birkaç hap verildi. O ilaçlar bittikten sonra torunumun şikayetleri aynen devam etti. Bu arada iki kez farklı sağlık kurumlarına gittik. Buralarda da röntgen olmadığı için, sadece ilaç tedavisi yapıldı. Torunumu tedavisini yapmak için Tatvan'da bulunan Özel Tıp Merkezi'ndeki çocuk uzmanına getirdik.?

Özel Tıp Merkezi'ndeki doktorun, Zilan için akciğer grafiği istediğini belirten dede Kocaağa, torununun akciğer grafiği çıktıktan sonra şok olduklarını, çocuğun 6 aydan bu yana yuttuğu çiviyle yaşadığını öğrendiklerini söyledi.

Torununun aylardır yuttuğu çiviyle yaşamasına çok şaşırdıklarını, aynı zamanda üzüldüklerini söyleyen dede Kocaağa, götürdükleri 3 doktorun bunu fark edememesine de anlam veremediklerini dile getirdi.

AMELİYAT İÇİN VAN'A SEVK EDİLDİ

Zilan Kocaağa'nın tedavisini yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Çukan ise çocuğun rahatsızlığını tespit amacıyla röntgen grafiğini çektiklerini, çekilen grafiğinden sonra her şeyin ortaya çıktığını kaydetti.

Dr. Çukan, Zilan Kocaağa'nın 6 ay önce kusma ve öksürme şikayetiyle 3 kez doktora götürüldüğünü anımsatarak, şöyle konuştu:

?Maalesef bu sırada bebeğin röntgen grafiği çekilmemiş. Bebeğe sürekli ilaç tedavisi verilmiş. Ailenin maddi duruma zaten kötü. Kesin teşhisi koymak amacıyla akciğer grafiğini istedik. Çekilen grafikten sonra çocuğun yemek borusunda bulunan 8 santimetrelik çiviyi gördük. Gördüğümüz görüntü karşısında adeta şoka uğradık. Özofagus (yemek borusu) çivi saplantısı teşhisiyle hastamızı Van Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisine sevk ettik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber