BES'ten tayin protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2008 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Emekçileri Sendikası'na (BES) üye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı bir grup, ?38 personelin çalışma yerinin değiştirilmesini? protesto etti.

Grup çeşitli sloganlar atarak SGK Başkanlığı önünde toplandı.

Burada yapılan açıklamada, ?Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve BAĞ-KUR'un devriyle oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumunda gerçekleşen uygulamaların, BES ve KESK'in eleştirilerini haklı çıkardığı? savunuldu.

Açıklamada, SGK çalışanlarının yerlerinin, yaptıkları işin ve ürettikleri hizmetin niteliğinin değiştirildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

?Sosyal Güvenlik Kurumu, yeniden yapılandırılırken, çalışanların yer değişiklikleri nedeniyle yaşadıkları tedirginlik sonlandırılmalı. Kurumun hizmet üretiminde aksamaya yol açmamak, halkımızın mağduriyetine neden olmamak kaygılarıyla özverili çalışmalarını her olumsuzluğa rağmen sürdürmeye çalışan 'Sosyal Güvenlik Çalışanları'nın yerleriyle daha fazla oynanmamalı. Yeni açılan birimlere yapılacak atamalar gönüllülük ve talep esası üzerine olmalı.?

Açıklamada, ?Ankara Sağlık İşleri İl Müdürlüğü çalışanlarından 38 kişinin mevzuatına yabancı oldukları birimlerde görevlendirilerek huzursuz edildikleri? savunularak, SGK çalışanlarının, taleplerinin takipçisi olacağı ve bunun için mücadele edeceği belirtildi.

Bu arada, gruptan bağımsız olarak buraya gelen 81 yaşındaki Hüseyin Atabay isimli kişi, basın açıklaması sırasında gazetecilerin önüne gelerek bağırmaya başladı. Atabay, ?TCDD'den 1983 yılında emekli olduğunu ve o günden bu yana emekli maaşı alamadığını? iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber