Elazığ'da sahte rapor operasyonu: 21 gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Haziran 2008 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)

ELAZIĞ'da herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişilere devlet hastanesinden para karşılığında özürlü raporu çıkardıkları ve özürlü raporu olanların özürlü oranlarını yükseltmek için aracı oldukları öne sürülen aralarında muhasebeci, mal müdürlüğü memurları ve bir hastane görevlisinin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Bazı kişilerin sağlam olmalarına rağmen malülen emekli olmak için aracılar sayesinde devlet hastanesinden özürlü raporu aldıklarına ilişkin ihbar alan polis ve jandarma birimleri harekete geçti. Bir süredir devam eden soruşturma kapsamında operasyon için düğmeye basıldı.

Elazığ'ın Kovancılar, Karakoçan ve Maden İlçeleri ile kent merkezinde yürütülen operasyon kapsamında toplam 64 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 64 kişinin yapılan sorgulamasından sonra 43'ünün sağlam olmasına rağmen sahte özürlü raporu aldığı, 21'inin ise bu kişilere para karşılığında özürlü raporu düzenledikleri belirlendi. Sahte rapor alan bu 43 kişi savcının talimatıyla serbest bırakılırken, aralarında muhasebeci, mal müdürlüğü memurları ile bir hastane görevlisinin de bulunduğu 21 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber