248 komiser yardımcısı mezun oldu

Haber Giriş : 27 Haziran 2008 19:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Polis Akademisi'nin 248 komiser yardımcısının mezun olduğu 63. dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Gölbaşı'ndaki mezuniyet töreninde konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay Türk polisinin son dönemde büyük başarılara imza atağını belirterek ?Türkiye emniyet teşkilatı sayesine güvenli bir ülkedir? dedi.

- Polis Akademisi'nin 248 komiser yardımcısının mezun olduğu 63. dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında katıldığı Gölbaşı'ndaki mezuniyet töreninde konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay Türk polisinin son dönemde büyük başarılara imza atağını belirterek ?Türkiye emniyet teşkilatı sayesine güvenli bir ülkedir? dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Ankara Valisi Kemal Önal ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. 31'i yabancı ülkelerin öğrencileri olmak üzere toplam 248 komiser yardımcısının mezuniyet töreninde ilk konuşmayı Polis Akademisi Başkanı Fatih Çiçekli yaptı. Çiçekli, Polis Akademisi'nin 71 yıllık tarihinde ülke güvenliğinin sağlanması için emniyet teşkilatına amir yetiştirdiğini belirtti. Akademinin güvenlik birimleri çerçevesinde 2 polis koleji, 23 polis meslek yüksek okulu ve güvenlik birimleri enstitüsü olarak uluslararası düzeyde faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Çiçekli, insan haklarının da teminatı olduğunu kaydetti.

Daha sonra görev alanlara tören alanında seslenen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son dönemde polisin eğitimine önem verildiğini, bunun da suç oranındaki düşüşle meyvesinin alındığını ifade etti. Bakan Atalay, Türkiye'nin dünya standartlarında, sokaklarının güvenli ülkelerden biri olduğunu altını çizerek ?Son dönemde üniversite mezunlarına 6 aylık eğitimle polis teşkilata kazandırdığımız yeni polisler ile daha da güçlendiriyoruz. Buna ilişkin de özellikle söylemek isterim ki olumlu değerlendirmeler alıyoruz.? dedi. Bakan Atalay şöyle devam etti:

?Polis teşkilatımızın gayretli, fedakar çalışmaları ile insan hakları, demokrasi ve güvenlik, teminat altında tutulmaktadır. Türk polisi, her zaman hayatını hiçe sayarak can siper hane görev yapmıştır. Bu başarılı görevlerinizin ifasında gösterdiğiniz özveri tüm Türk halkı tarafından bilinmektedir. Sizler de emniyet teşkilatının geleceği olarak yeni başarılara imza atacaksınız.?

Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından 63. dönem birincisi Ertuğrul Erkin akademinin anı yaş kütüğüne plaket çaktı. Bu arada dereceye giren komiser yardımcılarına Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Başbakan, Meclis Başkanı İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü çeşitli hediyeler verdi. İlk 5'e giren komiser yardımcılarına diplomalarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi. İkinci beşe giren komiser yardımcılarını ise diplomalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Resmi geçit töreninin ardından düzenlenen kokteyl ile mezuniyet töreni sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber