İki generalin konuşması daha internete düştü

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 28 Haziran 2008 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İKİ YENİ SES KAYDI

İşte bu noktada yine internete iki yeni video kaydı düştü. Video kayıtlarında üçüncü bölümün de yolda olduğu belirtiliyor.

Video kayıtlarında konuşan iki çok önemli komutan var:

1 - Tümgeneral Kenan Koçak Genelkurmay Plan Harekat Daire Başkanı

2 - Genelkurmay Stratejik Araştırmalar ve Etüd Merkezi (SAREM) Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri

Sühü Tanyeri ismi özellikle çok önemli. 13 Haziran 2007'de Hudson Institute düzenlenen ve Türkiye'de büyük infial yaratan toplantının en önemli katılımcılarından biri Tuğgeneral Süha Tanyeri'ydi.

Hatırlanacağı gibi toplantıda, "korkunç bir senaryo" oluşturulmuş ve masaya yatırılmıştı. Hudson Senaryosu olarak akıllara işlenen toplantıda "Anayasa Mahkemesi Başkanı'na süikast düzenlenmesi, Beyoğlu Karakol binasına bombalı saldırı yapılıp 50 polisin öldürülmesi, PKK'ya karşı çeşitli illerde kışkırtıcı düzeyde büyük mitingler organize edilmesi" gibi akıllara durgunluk veren bir plan konuşulmuştu. Daha sonra o konuşulan planın belli bölümlerinin Türkiye'de gerçekleştiği görülmüştü.

İşte o toplantıda bulunan Komutan Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin "yeni kontrgerilla planı"nın en önemli ayağı olan "Karanlık Savaş" stratejiyle ilgili bir toplantıda yaptığı konuşmanın ses kayıtları metacafe.com isimli internet sitesine iki bölüm halinde düştü.

Toplantıda dünyada dış unsurlara karşı özellikle Renkli Devrimler'de kullanılan bu yöntemin; Türkiye'de Türk halkına karşı kullanılma biçiminin konuşulması dikkat çekti. Sivil Toplum Örgütleri ve gazetecilerin kullanılması ve parayla satın alınacak akademisyenlerin yönlendirilmesi gibi çok ilginç şeyler toplantıda konuşuldu.

TSK'DAN İKİ YENİ SES KAYDI (1)

TSK'DAN İKİ YENİ SES KAYDI (2)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber