Kaymakam Başbakan'ın talimatıyla başka ilçeye atandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Haziran 2008 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nursel ŞENGEZER/KARAKOÇAN (DHA)

TBMM'de, ismi çeşitli tartışmalarla gündeme gelen Elazığ'ın Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kayseri'nin İncesu ilçesi Kaymakamlığı'na atandığı öğrenildi.

Karakoçan'da, geçtiğimiz Ocak ayında, köylerden ilçe merkezindeki liseye okumak için gelen kız öğrencilerin, kendilerinden minübüs tahsis edilmesi konusunda istekte bulunduğunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya'nın ?Parası olan okusun, olmayan evlensin' demesi, büyük bir tartışma yaratmıştı.

Olayın kısa süre içinde duyulması üzerine, AKP Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran, Kaymakam Erdinç Yılmaz'ı arayarak öğrencilerin bu sorununu çözmesini istemışti. Kaymakam Erdinç Yılmaz'ın Milletvekili Fevzi İşbaşaran'a ?Sayın vekilim, 28 öğrencinin 12'si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz? şeklinde açıklamada bulunması ve bu sözlerin önce basın yayın organlarında yer alması, ardından da TBMM'ne taşınarak Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç tarafından İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi vermişti.

Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kayseri'nin İncesu İlçesi'ne atandığı öğrenildi.

Kaymakamlık yetkilileri, bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermekten kaçınırken, DHA'nın sorularını yanıtlayan Elazığ AKP Milletvekili Fevzi İşbaşaran atamayı doğruladı. Karakoçan İlçesi'ne, 16.10.2007 tarihinde atanan Kaymakam Erdinç Yılmaz'ın atamasıyla ilgili kararın, önümüzdeki hafta Resmi Gazete'de yayımlanacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber