YÖK, ilanla rektör arıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Temmuz 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yeni kurulan devlet üniversitelerine rektör bulmak için ilana çıktı. Yeni kurulan 23 üniversiteye rektör olmak isteyenlerin 15 gün içinde YÖK'e başvurmaları gerekiyor.

Yeni kurulan üniversitelere atanacak rektörlerle ilgili çıkan kanun gereği ilan vermek zorunda olan YÖK bunu kendi sitesi aracılığıyla yaptı. Kurul, son başvuru tarihini 'en geç 15 Temmuz 2008 Salı günü mesai saati bitimine kadar' şeklinde açıkladı.

Rektör ataması için aday adaylığı başvurusunda bulunacak kişilerin profesör akademik unvanını taşıması gerekiyor. Adaylarda ayrıca, Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halinin bulunmaması ve rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması gerekecek. Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, rektör olmak istedikleri üniversitede ya da diğer devlet veya vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şartı bulunmuyor. Adayların başvuru dilekçesinde devlet üniversitelerinden hangisine rektör olarak atanmak istediğini açıkça belirlemesi gerekiyor. Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin süreç ayrıca ilan edilecek. İlana başvuracak rektör adayları YÖK'te mülakata alınacak, sonrasında ise her üniversite için 3'er aday içlerinden birini ataması için Cumhurbaşkanı'na sunulacak. YÖK'ün rektör atayacağı üniversiteler şöyle: Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Çankırı Karatekin, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Karamanoğlu Mehmetbey, Kilis 7 Aralık, Kırklareli, Mardin Artuklu, Muş Alparslan, Nevşehir, Osmaniye Korkut Ata, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Yalova üniversiteleri.

İbrahim Asalıoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber