Polise teşvikte kesinti

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 01 Temmuz 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman Demir

Başarılı polislerin çalışma heveslerini artırmak için verilen para ödülü yarı yarıya azaltıldı. Yılda dört defa ödüllendirilen başarılı polisler artık yılda iki defa ödüllendirilecek ve verilen ödül miktarı da azaltılacak. Zam beklentisi içinde olan polislere yönelik alınan bu karar emniyette şaşkınlığa sebep oldu.

Bilindiği gibi yolsuzluk, kaçakçılık, narkotik, çete ve terör gibi suç gruplarına karşı başarılı operasyonlar gerçekleştiren polislere, başarıları karşılığında para ödülü veriliyor. Bunun için kurulan özel komisyon (Taltif Komisyonu) 3 ayda bir toplanarak, başarılı polislerin çalışma dosyalarını inceliyor ve ortak kararla ödüllendirme işlemi gerçekleştiriliyor. Bu da polisleri motive ederken, maaşlarının azlığı da bu yolla kısmen telafi edilmiş oluyor.

KOMİSYON TOPLANAMIYOR

Ancak son bir yılda meydana gelen bazı gelişmeler yüzünden başarılı polisler, ödüllerini zamanında alamıyordu. Hatta yılda 4 defa toplanması gereken komisyon son bir yılda sadece 1 defa toplandı. Böylece, zam beklentisi içinde olan emniyet teşkilatı, ödüllendirme mekanizmasından da oldu. Bir türlü toplanamayan Taltif Komisyonu başarılı polisleri üzerken, Emniyet Genel Müdürlüğü, polisleri daha da üzen bir karar aldı. Alınan yeni kararla, ödüllendirme komisyonun yılda 4 defa yerine 2 defa toplanması esası getirildi. Teşkilatta büyük şaşkınlığa sebep olan karara göre, artık her yılın ocak-şubat ayında ve eylül-ekim ayında toplantı yapılacak. Verilen ödül miktarı da yarı yarıya azaltılacak.

HAZİNEDEN KARŞILANIYOR

Polisleri en fazla üzen sebeplerden birisi ise, ödüllendirme için harcanan paranın, Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden çıkmaması. Ödül ödeneği, emniyete ayrılan ödenekten ayrı olarak Hazine tarafından karşılanıyor. Sayıştay ise geçen yıl usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla inceleme başlatmış ve ödüllendirmenin uygunluğuna vurgu yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber