1 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 01 Temmuz 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açtığı davada, Anayasa Mahkemesi heyetine sözlü açıklamalarda bulunacak.

2- AK Parti, CHP, MHP ve DTP TBMM grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.

3- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn'ü Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Maria Serenius ve İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Luis Felibe Fernandez De La Pena Cumhurbaşkanı Gül'e Çankaya Köşkü'nde veda ziyaretlerinde bulunacak.

4- TBMM Genel Kurulunda; CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında, "Telekulak" iddiaları ile ilgili verdiği soruşturma önergesi görüşülecek.

5- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn ile görüşecek.

- Toptan, Türkiye Kalp Hastalıkları ve Kalp Akciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

6- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'a gidecek.

- Erdoğan, Kozlu Taşkömürü Maden Ocağı'na ziyarette bulunacak, işçilere hitap edecek.

7- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile Lefkoşa ara bölgede bir araya gelecek

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İhracatçı Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı ile birlikte, Haziran ayı ihracat rakamlarını, Mersin'in Tarsus ilçesinde açıklayacak.

9- Kabotaj ve Denizcilik Bayramı.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve Denizcilik Müsteşarlığı personeli, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- İstanbul'da Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı ve Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı'nda da törenler düzenlenecek.

- Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında TDİ İzmir Liman İşletme Müdürlüğüne bağlı römorklar, Pasaport İskelesi'nde su gösterisi yapacak.

- Bergama gemisinden deniz şehitleri için denize çelenk bırakılacak.

10- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da, Türk Müteahhitler Birliğinin toplantısına katılacak.

11- TBMM'den.

- Lüksemburg Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn, Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ile bir araya gelecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Gaziantep'te "Gazikent" ve İzmir'de "Gediz" adıyla iki vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun tasarılarını ele alacak.

12- Üniversitelerarası Kurul, kurul başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın başkanlığında, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde toplanacak.

13- AB dönem başkanlığı Fransa'da.

- Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy başkanlığındaki bakanlar kurulu, AB Komisyonu başkan ve üyeleriyle Paris'te görüşecek.

14- Nakliyeciler, Bulgaristan'ın Türk TIR'larından talep ettiği geçiş ücretlerini protesto etmek amacıyla sınır kapılarında kontak kapatma eylemi başlatıyor.

- Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), konuyla ilgili olarak Kapıkule Gümrük Kapısı'nda basın açıklaması yapacak.

15- "Sürdürülebilir Yaşam İçin Enerjide Büyük İnovasyon" üst teması ve "Enerjide Yükselen Yeni Bölgesel Güç: Türkiye" ana teması ile düzenlenen, 5. Türkiye Enerji Forumu, İstanbul'da başlayacak.

16- Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş ve Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirme ihaleleri nihai pazarlık görüşmeleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında yapılacak.

17- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, EGO'da 1573 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza törenine katılacak.

18- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece'de yapılan Halkalı Kapalı Yüzme Havuzunun açılışını yapacak.

19- Toplantı...Tören...ihale.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara'nın su sorunu konusunda, Ankara Serbest Mali Müşavirler Odasında basın toplantısı düzenleyecek.

- Pancar Ekincileri Kooperatifleri (PANKOBİRLİK) ev sahipliğinde 29. Dünya Pancar ve Kamış Üreticileri Konfederasyonu Konseyi Oturumu, İstanbul'da başlayacak.

- Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Erzurum'da yaptırılan Sarıkamış Harekatı Şehitleri Anıtı, törenle açılacak.

- Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisi, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından gelir paylaşımı yöntemiyle İstanbul'da tekrar satışa çıkarılacak.

20- Hazine, 5 yıl vadeli, 3 ayda bir değişken kupon ödemeli, YTL cinsinden tahvil ihalesi düzenleyecek.

21- Memurun gözü enflasyonda.

- 3 Temmuzda açıklanacak enflasyon rakamlarına göre memurların yüzde 2'lik temmuz zammına ilave edilecek enflasyon farkı belirlenecek.

- Geçen yılki enflasyon farkında en düşük memur maaşına yapılan zam baz alınırken, Maliye Bakanlığı, bu yılın ilk 6 ayında en düşük maaştaki artışı yüzde 5,2 olarak belirledi.

22- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

- "Devir marka devri. Önümüzdeki dönemde iş yapmakta markalaşma ön plana çıkacak."

- "Ekonominin büyümesi için yapısal reformlar gerçekleştirilmeli."

23- Sezonun 3. "Grand Slam" mücadelesi olan 126. Wimbledon Turnuvası'na, İngiltere'nin başkenti Londra'da tek erkekler ve tek bayanlarda 4. tur ve çeyrek final mücadeleleriyle devam edilecek.

24- Galatasaray'ın 17. Şampiyonluk Balosu, Topkapı Sarayı'nda yapılacak.

25- Beşiktaş'ın yeni transferleri Sivok ile Zapotocny, Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek.


SİYASİ PARTİ GRUPLARI TOPLANIYOR

-AKP, MHP, DTP ve CHP Meclis grupları toplanıyor. Grup toplantılarında liderler son siyasi gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat: 10.30-11.15-12.30- 13.30)

-BAŞSAVCI YALÇINKAYA, SÖZLÜ AÇIKLAMA YAPACAK

-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AKP hakkında açtığı kapatma davasına ilişkin olarak Anayasa Mahkemesi'nde sözlü açıklamalar yapacak. (Saat: 09.30)

-TELEKULAK ÖNERGESİ

-TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında ?telekulak? iddiaları ile ilgili verdiği soruşturma önergesi ele alınıyor.

-Soruşturma önergesinin ardından İl Özel İdareleri ve Belediyelere ek kaynak aktarımını öngören yasa teklifinin görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek. (Saat: 15.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABÜLLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn'u kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Finlandiya Büyükelçisi Maria Serenius ve İspanya Büyükelçisi Luis Felipe Fernandez De La Pena'yı kabul ediyor. (Saat: 12.00/14.30/15.15)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ZONGULDAK'TA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak-Kozlu taş kömürü maden ocağını ziyaret ediyor.

-Başbakan Erdoğan, daha sonra Zonguldak-Kozlu taş kömürü maden ocağı işçilerine hitap ediyor. (Saat: 16.15-17.45/18.00-18.45)

-TBMM KOMİSYONLARI

-TBMM Plan Bütçe Komisyonu, vakıf üniversitelerinin kurulmasını öngören, Yüksek Öğrenim Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyı ele alıyor. (Saat : 17.00)

-Çevre Sorunları ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. (Saat: 15.30-16.15)

-ÜAK, YÖK BAŞKANI ÖZCAN'IN KATILIMIYLA TOPLANIYOR

-Üniversitelerarası Kurul olağan gündemle ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde toplanıyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın da katılacağı toplantıda YÖK'e, ÜAK kontenjanından bir üye seçilecek. (Saat: 10.30)

-BAŞKENT VE SAKARYA ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN ÖZELLEŞTİRME İHALESİ YAPILIYOR

-Özelleştirme İdaresi, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş ve Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmesini, idare merkezinde gerçekleştiriyor. (Saat : 11.00-14.30)

-?DÜNYA TARIMI? İSTANBUL'DA MASAYA YATIRILACAK

-Pancar Ekincileri Kooperatifleri Birliği ile Dünya Pancar ve Kamış Üreticileri Konfederasyonu tarafından İstanbul'da tarım konferansı düzenleniyor. 21 ülkeden şeker pancarı ve kamış üreticilerinin katılımıyla dünya tarımının tartışılacağı konferansa Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de katılacak. (Saat: 10.00)

-KARA PARAYA KARŞI İKAMETGAH BELGESİNİ ZORUNLU HALE GETİREN MASAK, BİLGİLENDİRME KAMPANYASI BAŞLATIYOR

-Mali Suçları Araştırma Kurulu, kara para ile mücadele çerçevesinde, bankalardan emlakçılara kadar yükümlü olan tüm kesimlerin yıl sonunda başlayacak müşteri ayrıntılı kimlik tespiti sürecine uyum sağlaması için bilgilendirme kampanyası başlatıyor.

-Özellikle bankacılık kesiminin yetiştirememesi nedeniyle Nisan ayından yılsonuna ertelenen ayrıntılı kimlik tespiti için tüm kesimlere dönük bilgilendirme broşürleri hazırlayan MASAK, ikametgah veya fatura getirmeyi ve ayrıca iletişim bilgilerinin her müşteri için tek tek kontrol edilmesini zorunlu tutan yeni süreci kuruluşlar ile müşterilere ayrı ayrı anlatacak.

-OSB'LERİN KASASINDAKİ MİLYARLARCA YTL'Yİ KİM YÖNETECEK TARTIŞMASI

-1.5 milyar dolarlık yatırım değeri ve yıllık 1.2 milyar dolarlık ihracatı ile Türkiye'nin en büyük ve en önemli organize sanayi bölgelerinden biri olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nin (GOSB) Başkanı Yücel Güngör, "OSB'leri kim yönetecek tartışmasına" yönelik olarak Ekonomi Gazetecileri Derneği üyelerine önemli açıklamalar yaptı.

-GOSB Başkanı Yücel Güngör, organize sanayi bölgelerini kimin yöneteceği konusunda TOBB, ticaret ve sanayi odaları ile bu bölgelerde üretim yapan sanayiciler arasında yoğun bir tartışma olduğunu belirterek, ?Eli taşın altında olmayan veya sanayici hüviyeti taşımayanların OSB'lerin yönetiminde olmaması gerekiyor. Halen 8'i dışında tüm OSB'lerin yönetimi dışarıdan yapılıyor. Biz herkesin kendi işini yapmasından yanayız. Anadolu'da öyle yerler var ki OSB'lerin yönetiminde kasap, manifaturacı ve terzi gibi meslek sahibi kişiler yönetici durumunda? değerlendirmesini yaptı.

-GOSB Başkanı Güngör, ?OSB Kanunu TBMM'nin gündeminde bulunuyor, ancak komisyonlarda yapılan değişiklikleri kaygıyla izliyoruz. OSB Kanunu çıkıncaya kadar kuşa dönecek diye elimiz ayağımız titriyor? dedi.

-Güngör ?Türkiye'deki tüm OSB'lerin kasasında şu anda milyarlarca YTL para olduğu söyleniyor. Kimseyi itham etmek istemiyoruz. Ancak OSB'lerin yönetimini kimseye bırakmama çabasının arkasında acaba bu yüksek miktardaki paraya hükmetme isteği mi yatıyor diye insan kendine sormadan edemiyor? şeklinde yorum yaptı.

-SON BİR YILDA 340 BİN 754 KİŞİ BİREYSEL EMEKLİLİĞE KATILDI

-Yeni sosyal güvenlik düzenlemesindeki yaş ve prim gün sayısı artırımıyla emeklilik daha da zorlaşırken, bireysel emekliliğe rağbet arttı. Bireysel emekliliğe katılanların sayısı son bir yılda 340 bin 754 kişi artış gösterdi. Bunun 152 bin 657'sini yılbaşından bu yana sisteme girenler oluşturdu.

-YILLIK DIŞ TİCARET HACMİ 316.9 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

-Türkiye Mayıs sonu itibariyle son 12 ayda 123.6 milyar dolarlık ihracat, 193.3 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirerek, 69.7 milyar dolar dış ticaret açığı verdi. Bu dönemde dış ticaret hacmi 316.9 milyar dolara ulaştı.

-BASK, BAŞBAKANDAN PTT KEFALET SANDIĞINDA BİRİKEN PARALARIN ÖDENMESİNİ İSTEDİ

-BASK Genel Başkanı Resul Akay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupta, PTT Personeli Müteselsil Kefalet Sandığı'nda biriken 227 Milyon YTL'nin PTT Genel Müdürlüğü'ne ve Maliye Bakanlığı'na aktarıldığını anımsatarak, Başbakandan kefalet sandığında biriken paranın dört yıllık faizi ile birlikte PTT çalışanlarına dağıtılmasını istedi.

-TÜRKİYE'NİN ORMAN ALANLARINDA YÜZDE 1'LİK ARTIŞ

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin ormanlık alanlarında son yapılan envanter çalışmalarına göre, yüzde 1 oranında bir artış meydana geldiğini bildirdi. Eroğlu, 2004 yılı sonu itibariyle orman envanter bilgileri değerlendirme sonuçlarına göre, genel ormanlık alanların 21 milyon 188 bin 747 hektar alana ulaştığını belirtti. Eroğlu, ?Bu ormanlık alan miktarı, ülke genel toplam alanının yüzde 27.2si kadardır. Orman alanlarımızda azalma değil, artma söz konusudur? dedi.

-Türkiye'de son 10 yıl içinde 20 986 adet orman yangını meydana geldiğini açıklayan Eroğlu, orman yangınlarıyla mücadelenin her yıl düzenlenen yangın eylem planı çerçevesinde yürütüldüğünü kaydetti. Eroğlu, ?Orman yangınlarıyla, 818 arazöz, 152 dozer, 144 su tankı, 35 loder, 126 greyder, 32 su tankeri, 52 karavan, 113 treyler, 366 arazi aracı, 717 motosiklet, 6 idari 15 kiralık olmak üzere 21 helikopter, 15 THK uçağı ve 10 bin yangın işçisi ile mücadele edilmektedir? dedi.

-MEB'DEN, ?KAYIT PARASI'NI TARİHE KARIŞTIRACAK ÇÖZÜM

-Milli Eğitim Bakanlığı, okul kayıt sisteminde Bakanlık ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasındaki koordinasyonu artıracak yeni bir düzenlemeye gidiyor. Yeni düzenleme ile okul kayıtlarında veli ve okul yönetimi karşı karşıya getirilmeyecek, ?kayıt parası' ile 'torpil' gibi problemler tarihe karışacak.

-CSO SALON SORUNU NEDENİYLE BU YAZ TURNEYE DE ÇIKAMIYOR

-Sezonun kapanmasının ardından her yıl yaz aylarında turneye çıkan ya da çeşitli festivallere katılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, salonun tadilatta oluşu nedeniyle bu yaz sahnelerden uzak kalacak.

-CSO Müdürü Çağatay Akyol, ?Sığınacak eviniz yok, evsizsiniz, bir yerde oturmaya çalışıyorsunuz, işinizi götürmeye çalışıyorsunuz, olmuyor. Provalarımızı yapacağımız salonumuz olmadığı için yaz için herhangi bir program hazırlayamadık? dedi.

-İSTANBUL CAZ FESTİVALİ BU AKŞAM CAZ TUTKUNLARINA ?MERHABA' DİYECEK

-?15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali? bu akşam caz tutkunlarına merhaba diyecek. Festival saat 20.30'da Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşecek Açılış Töreni ile başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber