MEB Yönetici Atamada Yükselen Sesler!...(2)

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin olarak çıkarılan genelge sonrasında, üyelerimizden gelen soruları dün yetkililerin dikkatine sunmuştuk... Ziyaretçilerimiz, dün yayımladığımız sorunlara ek olarak yeni bazı sorunları tespit edip bizlere iletmiştir. Bu sorunları da MEB Personel Genel Müdürlüğünün bilgisine sunuyoruz. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Temmuz 2008 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- 04.03.2006 tarihinde yönetmelikte yapılan değişikliğe göre 30.06.2006 tarihinde Müdürlük İçin Düzey Belirleme Sınavı açılmıştı. Bu sınava müdür olma şartını taşıyan müdür adayları başvurabilmekteydiler. İlgili yönetmeliğe göre; daha önce müdür, kurucu müdür ya da müdür yetkili öğretmen olarak çalışmış olanların müdürlük hakkı müktesep hak olarak tanındığından 30.06.2006 tarihli sınava alınmamışlardır. Bu sınavın o dönemde mevcut yönetmeliğe göre değeri; sınavı kazanmak diye bir baraj bulunmamakla beraber sınav sonucunda alınan puanın %50'si Müdürlük için yapılacak başvuruda Değerlendirme Puanı olarak katkı sağlaması şeklindeydi. (Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formunda.)

Kurum Müdürü olmak isteyenler için düzenlenen bu sınav için başvurular alınmış ve bu sınava 8 bin 828 öğretmen başvururken, bunlardan 8 bin 476'sı sınava girmiştir. Bu öğretmenlerden 537 kişi 70 puanın üstünde puan almışlardır. Sınavda öğretmenler daha çok 60 ile 70 arasında (2 bin 409 kişi) puan almıştır. (http://www.memurlar.net/haber/50160)

Böyle bir sınavın uygulaması Bakanlığın hazırladığı yönetmeliğe istinaden yapılmış olup ilgili sınavı içeren yönetmeliğin (takdir puanı, sözlü sınav gibi objektif olmayan) bazı maddeleri Danıştay tarafından iptal edilmiştir.

a- Danıştay tarafından iptal edilen maddeler içerisinde Düzey Belirleme Sınavıyla ilgili bir hükmün bulunmaması bir tarafa, sınavın önemi ve objektifliği ile sınavı bertaraf edecek uygulamalardan kaçınılması kararda belirtildiği halde bu sınav uygulamasından vazgeçilmesinin anlamı nedir? (Getirilen yönetim tarafından kaldırılması)

b- Bu sınava giren adaylar sınava hazırlanmak için maddi ve manevi kayıplara uğratılmamışlar mıdır?

c- Bu sınava giren adaylar sınav için ücret ödedikleri halde bu ücret dahi iade edilmemiştir. Bu ne yaman çelişkidir?

2- 2008/50 Nolu Genelge'de yer alan "Ödüller, Sicil, Ceza" bilgi başlığında yer alan ödül ve cezalar bakımından diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışırken alınmış olan ödül ve cezalar da değerlendirilmeye alınacaktır." hükmüne göre askerlik görevim sırasında almış olduğum Takdir Belgesi geçerli midir?

(Not: Bu konuda memurlar.net olarak yorumumuz: Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışırken ibaresi nedeniyle askerlik görevi çalışma görevi değil Anayasamızın 72. Maddesinde yer alan: "MADDE 72. - Vatan hizmeti, her Türkün hakkı ve ödevidir. Bu hizmetin Silahlı Kuvvetlerde veya kamu kesiminde ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağı kanunla düzenlenir." hükmü gereği vatan hizmeti olduğundan bu hizmet sırasında alınacak ödüllerin ilgili yönetmelik ve genelgeye göre değerlendirilmesi mümkün görülmemektedir.)

3- Şu anda Vatani Hizmetimi yerine getirmekteyim. 30.06.2006 tarihli Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavını kazandım. Teskeremizi 30.07.2008 tarihinde alacağımızdan sınav geçerlilik süremiz dolacaktır. Bu durumda askerde iken yapılacak duyurular da başvuru yapabilir miyiz?

Maillerimize yoğun olarak ulaşan yukarıdaki soru ve konular da da MEB Personel Genel Müdürlüğünün açıklamasının beklenmekte olduğunu kamuoyuyla paylaşıyoruz.

[email protected]

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber