Öcalan'ı sorgulayan albay da gözaltında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer alan emekli albay H.Atilla Uğur'un, terörist başı Abdullah Öcalan'ı İmralı adasında sorgulayan ekibin başında yer aldığı ortaya çıktı.

Dün, gözaltına alınan Uğur, soruşturmayı yürüten İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorguya alındı. 1999 yılında Öcalan'ı sorgalayan Uğur, aradan 9 yıl geçtikten sonra 'çete üyesi olmak' suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınarak sorgulanmaya başlandı. Emekli Jandarma Kıdemli Albay Atilla Uğur daha önce Ankara ve Diyarbakır'da Jandarma İstihbarat Teşkilatı grup komutanlığı yapmış ve daha soonra Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı görevini de yürütmüştü.


Ankara'daki aramalarda el konulan bir minibüs dolusu evrak, bilgisayarlar ve bir pompalı tüfek saat 05.00 sıralarında sivil bir polis aracıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'daki aramalarda el konulan evraklar, bilgisayarlar ve bir pompalı tüfek İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Soruşturma çerçevesinde 5 ayrı ilde gözaltına alınan ve aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, ADD Kadıköy Şubesi eski Başkanı Birol Başaran, yazar Erol Mütercimler, ADD Maltepe İlçe Başkanı muhasebeci Dursun Ali Toraman, Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, Türkiye Gençlik Birliğinin önceki Genel Başkanı ve halen Genel Yönetim Kurulu üyesi olan Adnan Türkkan, Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Hamza Demir, Kemal Aydın, Neriman Aydın, Tunç Akkoç, Osman Gürbüz, Siyami Yalçın, Murat Avar ve bir emekli generalin de bulunduğu kişilerin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.


Gözaltına alınanların ilginç bağlantıları

Ergenekon'da 6. dalga

'D'Darbe Günlükleri'nde ismi geçen komutan

Aranan Çömez Vatan'a konuştu

GöGözaltına alınanların işlemleri sürüyor

Org. Başbuğ'dan Ergenekon açıklaması

İşte gözaltındakilerin tam listesi

Genelkurmay'dan 'Ergenekon' açıklaması


Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz, dün geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden, gece yarısından sonra korumaları ile ayrıldı.

Ankara'daki aramalarda el konulan bir minibüs dolusu evrak, bilgisayarlar ve bir pompalı tüfek de saat 05.00 sıralarında sivil bir polis aracıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber