Paksüt: Dava 4-5 hafta gibi bir sürede bitebilir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, AK Parti hakkındaki kapatma davasının "4-5 hafta gibi bir sürede bitebileceğini" söyledi.

Paksüt, ABD'nin Bağımsızlık Günü dolasıyla ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin AK Parti'nin kapatma davasına ilişkin soruları yanıtladı.

Paksüt, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın parti adına yaptığı sözlü savunmanın ardından davayla görevlendirilen raportörün yoğun bir şekilde çalışacağını belirterek, "Dava 4-5 hafta gibi bir sürede bitebilir. Bu süre 3 hafta da olabilir, 6 hafta da..." dedi.

Anayasa Mahkemesi üyelerinin Ağustos ayı içinde bir gezi planladıkları yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de Paksüt, "Bu işler bitmeden kimse bir yere gitmeyecek" diye konuştu.

Sorular üzerine Paksüt, sözlü savunmada Bekir Bozdağ'ın da kısa bir süre açıklama yaptığını belirtti

Paksüt: Raportörümüz derhal çalışmaya başlayacak

- Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Alifeyyaz Paksüt, AK Parti'nin bugün yaptığı sözlü savunmanın da raportöre verileceğini belirterek, "Raportörümüz derhal çalışmaya başlayacak, en kısa zamanda raporunu sunacak. Davanın en kısa süre içerisinde sonuçlandırma konusunda niyet var" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt, Yüksek Mahkeme'den ayrılışında gazetecilerin AK Parti'nin bugün yaptığı sözlü savunmaya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Paksüt, AK Parti'nin daha önce yaptığı savunma ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın esas hakkında yaptığı yazılı ve sözlü mütalaanın daha önceden raportöre verildiğini belirterek, partinin bugün yaptığı sözlü savunmanının da raportöre iletileceğini kaydetti. Paksüt, raportörün bundan sonra esasa ilişkin raporunu hazırlayacağını ifade ederek, "Raportörümüz derhal çalışmaya başlayacak, en kısa zamanda raporunu sunacak. Bir gün vermek mümkün değil. Raportörümüz raporunu sunduktan sonra heyette incelemeye başlayacak" diye konuştu.

Paksüt, çok fazla ek ve delilin bulunduğuna dikkat çekerek, "Çok etraflı bir inceleme olacak ama davayı mümkün olan kısa süre içerisinde sonuçlandırma konusunda

niyet var" dedi.

Bir gazetecinin 'Tutanak tutuldu mu?' yönündeki sorusuna Paksüt, "Tutanak zaten tutuluyor. Bunlar yazılı hale getirilmedi henüz" diye karşılık verdi. Bunun nedenini açıklayan Paksüt, AK Parti'nin sözlü savunmasını yapan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in yazılı metinden aynen okumadığı ve buna eklemeler yaptığı için bugünkü savunmada tutanağın henüz tutulmadığını ifade etti.

Sözlü savunmanın kayıt altına alındığını ve dava dosyasına gireceğini kaydeden Paksüt, raportörün bunların hepsini inceleyeceğini ve buna göre raporunu hazırlayacağını dile getirdi. Paksüt, "Bu kapsamlı bir iş fakat en kısa zamanda yapılacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber