Hemşire yok diye acil servis kapanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2008 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi, 14 Temmuz'da kapatılacak. Hemşire eksikliği nedeni ile acil servis tamamen kapatılırken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde ise yatak sayısı düşürülecek.

Üniversite Hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici, konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Dikici, "Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yaklaşık 180 yatak kapasitesi ile üçüncü basamak sağlık hizmeti vermektedir. Sağlık Bakanlığı yataklı tedavi kurumlarının standartlarına göre mevcut yatak kapasitesine göz önüne alındığında asgari 150 hemşire bulunması gerekmekte iken, halen bünyesinde bulunan 78 hemşire ile sağlık hizmeti üretmeye çalışmaktadır. Hemşire talebi ile ilgili yapılan girişimlerin şu ana kadar bir sonuca ulaşmamış olması ve yaz mevsimi ile senelik izinlerin gündeme gelmesi, zaten asgari sayıda çalışan bu personelin görev yapamamasına neden olmuştur. Bu nedenlerden dolayı 14 Temmuz 2008 tarihinden itibaren Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde acil servis hizmeti verilemeyecek. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları servisinde sadece 6 yeni doğan yatağı ile hizmet verilebilecek, daha büyük çocuk hastalara sadece poliklinik hizmeti sunulabilecektir." dedi.

Günlük 700 civarında hastaya poliklinik ve acil müdahale yaptıklarını belirten Başhekim Doç. Dr. Bünyamin Dikici, hemşire ihtiyaçlarının giderilmesi için uzun süre uğraştıklarını, ama bir türlü bu sorunu aşamadıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber