MEB'den tartışılan atama

Haber Giriş : 05 Temmuz 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Merkez Sağlık Meslek Lisesi'ne görev yapan 3 öğretmenin ?yasal dayanağı' olmamasına karşın başka okullarda müdür yardımcılığı görevine atandığı iddiası eğitim camiasını karıştırdı.

-Milli Eğitim Bakanlığı ise söz konusu atamaların ?kapanan okullarla' ilgili bir genelge neticesinde yapıldığı açıklamasında bulundu. Ancak genelgenin bu atamaya imkan vermediği belirlendi. Tartışma TBMM gündemine taşınıyor.

- Osmaniye Merkez Sağlık Meslek Lisesi'ne görev yapan 3 öğretmenin ?yasal dayanağı' olmamasına karşın başka okullarda müdür yardımcılığı görevine atandığı iddiası eğitim camiasını karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın söz konusu atamaları ?kapanan okullarla' ilgili bir genelge neticesinde yapıldığını açıklaması ise soru işaretlerine neden oldu.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık meslek liselerinin 5450 sayılı kanun ile Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi sonrasında bu okullarda görevli yöneticiler öğretmen olarak atandı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik bu konu ile ilgili bir soru önergesine 13 Mart 2008'de verdiği yanıtta, Yönetici Atama Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin durdurulması nedeniyle sağlık meslek liselerinde görevli öğretmenlerin yöneticilik atamalarını gerçekleştiremediklerini açıklamıştı. Bu açıklamaya karşın Osmaniye Merkez Sağlık Meslek Lisesi'nde görevli üç öğretmenin başka okullara müdür yardımcısı olarak 30 Ocak 2008 tarihinde atandığının ortaya çıkması ise eğitim camiasını karıştırdı.

-ATAMA YANLIŞ GENELGEYE GÖRE YAPILDI-

Söz konusu atamalarla ilgili sendikalar da harekete geçerken Türk Eğitim-Sen, söz konusu atamanın nasıl gerekleştirildiğini Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanıtlamasını ve bu atamalar gibi diğer atamaların da gerçekleştirilmesini istedi. Bakanlık ise söz konusu üç atamanın, Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'nın imzası ile gönderilen 11 Aralık 2007 tarih ve 76990 sayılı genelgeye göre yapıldığı yanıtı verdi. Söz konusu Genelge ise sadece ?kapatılan okul yöneticileri'ni kapsıyor. Osmaniye Merkez Sağlık Meslek Lisesi'nin kapatılan bir okul olmaması nedeniyle bu atamanın bu genelgeye göre yapılamayacağını işaret edilirken, bu atamaların hangi yasal dayanağa göre yapıldığı bilinmiyor.

-DAYANAKSIZ ATAMA MECLİS GÜNDEMİNE GETİRİLDİ-

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce de söz konusu atamaları Meclis gündemine taşıdı. İnce, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Osmaniye Merkez Lisesi öğretmenleri Hasan Uçar'ın 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na, Oktar Alicik'in Osmaniye Merkez Ticaret Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi'ne, Sait Başkurt'un ise Münire Hanım İlköğretim Okulu'na müdür yardımcısı olarak nasıl atandıklarının açıklanmasını istedi. İnce, yasal dayanaktan yoksun olarak yapılan bu atamaları gerçekleştiren yöneticiler hakkında yasal işlem başlatılıp başlatılmayacağının yanıtlanmasını isterken, yapılan atamaların iptal edilip edilmeyeceğini sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber