CHP'li Selvi, Ergenekon'u savundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2008 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Cevdet Selvi, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan isimlerin vatansever kişiler olduğunu savundu.

Davayı hukuki bulmadıklarını yineleyen Selvi, gözaltına alınanlar için, "Kim bunlar, ülke bütünlüğünden yana olanlar, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesinden yana olanlar, ülkenin sömürülmesine, global sömürüye karşı çıkanlar ve AKP'nin yanlışlarını belgeleriyle ortaya koyanlar, ne olduğunu bilmeden Ergenekon yaftasıyla içeri alınıyor." dedi.

Bursa'da, belediye tarafından işten çıkartılan işçilere destek veren Selvi, daha sonra tarihi Koza Han'da gazetecilerin Ergenekon konusundaki sorularını cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların suç dosyalarının bulunduğunu ve bunları örtbas etmek için Türkiye'de tehlikeli bir tablo ortaya çıkartıldığını ileri süren Selvi, hükümetin 6 yıl süren yanlış politikaların sonucu olarak bu durumun ortaya çıktığını iddia etti.

'Yeni ve hayali' baskı unsurları ortaya çıkartıldığını, insan hak ve özgürlüklerinin dikkate alınmadığını belirten Selvi, şöyle konuştu: "Toplumsal bir baskı ile Türkiye susturulmaya çalışılıyor. Yoksa kim hangi suçu işlemişse hukuk ve yasalar karşısında cevabını ve suçunun karşılığını almalıdır. Ama bizde sorgulamada belirli medyaya gizli olması gereken konular bile çarpıtılarak verilir. Bir korku yaratmak amacıyla kullanılması üzücüdür. Rahatsız edicidir. Bugün benden sonra tufan anlayışı iktidarda ve başbakanda vardır."

Selvi, alınacak yargı kararlarından sonra ülkedeki belirsizliğin biteceğini iddia ederek, "Hiç kimse umutsuzluğa düşmesin. Tarihimizde bundan daha güç durumda yaşanan olaylarda, bu millet beraberce, bu ülkenin sahibi olanlar demokratik bir biçimde bu olumsuzluklardan kurtulacaktır. Yargı sonucu beklenmektedir." diye konuştu. Ergenekon davasının salt bir hukuk mücadelesi değil, siyasi bir mücadele haline geldiğini aktaran Selvi, gözaltına alınanların büyük bir kısmının bunu açıkça ortaya koyduğunu dile getirti. Gözaltına alınan isimleri vatansever olarak niteleyen Selvi, şöyle devam etti: "Kim bunlar, ülke bütünlüğünden yana olanlar, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesinden yana olanlar, ülkenin sömürülmesine, global sömürüye karşı çıkanlar ve AKP'nin yanlışlarını belgeleriyle ortaya koyanlar, ne olduğunu bilmeden Ergenekon yaftasıyla içeri alınıyor. Hangi hukuk devletinde sağlam alınır ve neden suçlandığı bilinmeden sağlam alınır ve neden suçlandığı bilinmeden hapiste öldürülür yada ölüm döşeğinde tahliye edilir. Olabilir mi hukuk devletinde bu?"

CHP İLE İLGİLİ BELGE

Medyada 'Ahmet Necdet Sezer belgesi' olarak duyurulan belge hakkında da konuşan Selvi, CHP'ye baskı yapıldığını ifade etti. Bir vatandaşın, belirli saygın insanları CHP'ye katılmasıyla CHP'nin daha güçlenerek bu olumsuzlukları aşabileceğini söylediğini aktaran Selvi, bunun suç gibi gösterildiğini belirtti. Bu belgenin CHP'nin değişik yollarla iç ve dış odakların nasıl baskı altında bırakıldığını gösterdiğini savunan Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP'ye üye olun diyen bu belgeyi ve insanları suç unsuru olarak görmesi CHP'ye yapılan baskının sonucudur. O halde şunu söyleyeyim. Bütün bu olumsuzlukları aşabilecek güce bu millet sahiptir. CHP, 80 yıllık deneyimiyle hazırlanmış plan, politika ve önerileriyle hazırdır. Burada şu var, AKP giderse ne yapacağız. 16 aylık bir parti, sorunlar yumağı haline gelmiş Türkiye'de alternatifti de, -yüzde 47'yle geldi, Türkiye'nin hali bu-, 80 yıllık bir partinin alternatif olamayacağı ve onun çözüm politikalarını olmayacağı yönündeki o büyük yanlış imajlara dikkat etmek lazım. Ayıptır, günahtır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber