AK Parti Şener'in istifasını istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2008 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in yeni parti kurma girişimlerine karşı AKP'den ilk tepkiler bugün gelmeye başladı. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) öncesi konuşan AKP Genel Başkan Yardımcıları ve Grup Başkanvekilleri, Şener'in partiden istifa etmesi gerektiğini belirttiler.

AKP MYK toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde başladı. MYK üyeleri, toplantı öncesinde gazetecilerin Şener'in parti girişimiyle ilgili sorularını yanıtladılar. Şener'in halen AKP MKYK üyesi olduğunu anımsatan gazetecilerin, ?Bu davranış etik mi? sorusu üzerine Grup Başkanvekili Nihat Ergün, ?Şener'in parti kurmadan önce yapması gereken işler var? dedi. ?İstifayı mı kastediyorsunuz?? diye soran gazetecilere Ergün, ?Kendisi onu düşünecektir? yanıtını verdi.

-"BİZİM AİLEYİ TERK ETMELİ"-

Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Şener'in yeni parti girişimini ?Başka yerlerle flört ediyorsa bizim aileyi terk etmesi daha uygun olur? diye değerlendirirken sert değerlendirmelerden biri de Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin'den geldi. Şener'in bir an önce istifa etmesini isteyen Şahin, ?Yaptığı açıklamalar etik değil. Parti misyonuna uygun hareket etmediğini düşünüyorum? diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekillerinden Nurettin Canikli, konuyu değerlendireceklerini ancak MYK'nın böyle bir gündemi olmadığını söylerken, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gazetecilerin sorularını ?Öyle bir şey mi var?? diye geçiştirdi.


Halà AK Parti MKYK üyesi Abdüllatif Şener'in yeni bir parti kuracağını açıklamasının ardından AK Parti kurmaylarından tepkiler gelmeye başladı. AK Parti MYK toplantısı girişinde gazetecilerin Şener'in yeni bir parti kuracağına ilişkin açıklamalarıyla ilgili sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Açıkçası başka yerlerle flört ediyorsa bizim aileyi terketmesi daha uygun olur" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün de, "Parti kurmadan evvel yapması gereken işler varsa önce onları yapması gerekir" değerlendirmesini yaptı. Ergün, Şener'in istifasını isteyip istemeyeceklerine ilişkin soruya ise, "Kendisi onu düşünecektir" yanıtını verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise bugünkü gündemlerinde Abdüllatif Şener'in olmadığını belirterek, bu konuyu daha sonra değerlendireceklerini kaydetti. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da konunun gündemlerinde olmadığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber