Ergenekon sanıkları F tipi cezaevine

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Aralarında emekli Orgeneral Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un da bulunduğu Ergenekon davası zanlılarının kaldığı Metris Cezaevi'nde bu akşam nakil bilmecesi yaşandı. Ergenekon zanlılarının başka yere nakil edileceği bilgisi üzerine Metris'te bekleyen haberciler, saat 23.00 sıralarında çıkan büyük bir cezaevi aracını takip ettiler. Sivil polis ekipleri eşliğinde çıkan Cezaevi aracı, TEM otoyolunu takip ederek Mahmutbey gişelerinden çıkıp Edirne istikametine gitmeye başladı.

Bu sırada Metris Cezaevi'nden yoğun güvenlik önlemleri altında başka bir cezaevi aracı daha çıktı. İçinde Ergenekon zanlılarının bulunduğu sanılan ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınan ikinci araçta TEM otoyoluna çıkarak, ilk aracın tam tersi istikamet olan İzmit yönüne doğru gitti.

İzmit güzergahında yoğun güvenlik önlemleri altında devam eden cezaevi aracı, yaklaşık 1,5 saatlik yoldan sonra Kandıra F tipi Cezaevi'ne vardı. Yoğun güvenlik önlemleri altında Kandıra'ya giden cezaevi aracına yolda değişik araçlık eskortluk yaptı. Araç konvoyu daha sonra TEM otoyolundan ayrılarak Kandıra F tipi Cezaevi'ne giriş yaptı. Bu arada Edirne istikametine giden büyük cezaevi aracı da TEM otoyolunu kullandı. Aynı şekilde yolda farklı araçlarla güvenliği sağlanan cezaevi aracı da Tekirdağ F tipi Cezaevi'ne giriş yaptı. Konvoyun Tekirdağ Cezaevi'ne girişi sırasında habercileri taşıyan araçta yanlışlıkla içeri girince jandarma tarafından dışarı çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber