Şener'in hedefi 20 milletvekili

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Temmuz 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni parti kuracağını açıklayan AKP'li Şener, AKP'nin küskün vekillerine ve aday yapılmayanlara el attı. Şener'in grup kurup seçime katılabilmek için AKP'den 20 vekil koparmaya çalıştığı iddia edildi

AKP'nin kurucusu ve MKYK üyesi Abdüllatif Şener'le iktidar partisinin yolları ayrılıyor. Yeni parti kuracağını açıklayan Şener, AKP'nin küskün vekillerine ve milletvekili adayı yapılmayan kırgınlarına el attı.

Şener'in grup kurup seçime katılabilmek için AKP'den 20 vekil koparmaya çalıştığı iddia edildi. Parti yönetiminin Şener'i önlemeye yönelik olarak teşkilatlara talimat gönderdiği belirtildi.

AKP'de küskün olan 20 milletvekilini koparmak için temasta olduğu öğrenilen Şener'in, grup kurma ve erken seçime katılabilme hesabı içinde olduğu konuşuluyor. Bir merkez partisi kurmayı planlayan Şener'in sağdan ve soldan önemli isimlerle de temasta olduğu belirtildi.

Şener'in, geçen dönem AKP'den milletvekili olan, ancak, yeni dönemde Meclis'e giremeyen bazı isimlerle birlikte hareket ettiği öğrenildi. Eski Ağrı milletvekili Halil Özyolcu, eski Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk, eski Şanlıurfa milletvekili Mahmut Kaplan ve eski Hatay Milletvekili Mehmet Soydan'ın Şener'le birlikte hareket ettiği öne sürüldü.

Ağrı ziyareti

Özyolcu, Şener'in Ağrı ziyaretini organize etmişti. Öztürk'ün Balgat, Kaplan'ın Çankaya'daki bürosunu Şener'e yeni parti çalışmaları için tahsis ettiği belirtildi.

Şener, kuracağı yeni partinin ilk adımını internette attı. ?Yeni Oluşum Hareketi? adlı bir internet sitesi kuran Şener, sitede kendisiyle ilgili iki ayrı ankete yer verdi.

Sitede, ?Abdüllatif Şener parti kurarsa oy verir misiniz?? ve ?Abdüllatif Şener aktif siyasete başlasın mı?? soruları yöneltiliyor. Sitede, Şener'in özgeçmişi ve hükümeti eleştiren açıklamaları bulunuyor.

Şener, dün yaptığı açıklamada, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le herhangi bir görüşmesinin olmadığını bildirdi.

Fırat: Şener 18'ini geçmiş

Başbakan Erdoğan başkanlığında önceki akşam toplanan AKP MYK toplantısında Şener'le iplerin koparılması kararı öne çıktı. Birçok MYK üyesi, Şener'in izlediği politikanın etik ve ahlaki olmadığını belirterek, bir an önce istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Şener'in cuma günü saat 14.00'te yapılacak MKYK toplantısına özellikle çağrılacağı ve açıklama isteneceği, istifa etmemesi halinde ihraca yönelik disiplin süreci başlatılacağı belirtildi.

Üst düzey bir AKP'li, ?Yaptığı hoş değil. Partiden ayrılırsın istediğini yaparsın. Partiden ayrılmıyor, bir de AKP'den milletvekili koparmaya çalışıyor? dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Şener'in AKP'den istifa edip etmemesi gerektiğine ilişkin sorular üzerine, ?Koskoca adam. ?İstifa etsin' falan demek soru mu? Ayıp ya, 18 yaşını geçmiş? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber