Erdoğan: SSK'da özelleştirme olsaydı açıklardım

Haber Giriş : 29 Ekim 2004 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SSK'ya ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerdeki dengesizliklerin, vatandaşların mağduriyetini devam ettirmesini istemediklerini belirterek, ?Özelleştirme yapılacak' gibi spekülasyonların hepsi uydurmadır. Eğer özelleştirme yapılacaksa bunu size ben açıklarım' dedi.

Erdoğan, Avrupa Anayasası İmza Töreni'ne katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Roma'ya yola çıkarken televizyonlardan yayımlanan 'Ulusa Sesleniş' programı ile önemli mesajlar verdi.

Erdoğan, 'sağlam kaynaklara dayanmayan israf ve göz boyama ekonomisinin' nasıl geri teptiğinin, çok iyi öğrenildiğini ifade ederek, bugün hálá, 'el kesesinden hesapsızca harcama yapmayı marifet zannedenlerin bıraktıkları borçlarla, faizlerle boğuşulduğuna' dikkati çekti. Erdoğan, şöyle devam etti:

?Sürekli milletvekili arkadaşlarıma da bunu söylüyorum. 'Bize popülist anlayışlarla yeni yeni talepler getirmeyin. Önce bitme seviyesi yüzde 100'lere ulaşmış olan rantabl yatırımları bitireceğiz. Ondan sonra sırasıyla diğerlerine geçeceğiz.' Yoksa yeni yeni yatırımlar önümüze getirmek suretiyle temeli 20 yıl önce atılmış halde duran ve çevrede yaşayan vatandaşlarımı sürekli umutsuzluğa iten bu eserleri bitiremeyiz. Biz bu eserleri bitiriyoruz ve bitireceğiz.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber