TBMM üstün hizmet ödülü sahiplerini buldu

Haber Giriş : 10 Temmuz 2008 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM tarafından, millete ve ülkesine karşılıksız hizmet eden 74 kişi ve kuruma verilmesi kararlaştırılan, ?TBMM Üstün Hizmet Ödülü? düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

-Meclis Başkanı Köksal Toptan, ödül töreninde 3 saat boyunca kürsüde kaldı ve ödülleri sahiplerine kendisi verdi. Sakin başlayan törende ödül alan Sosyoloji ve Felsefe Uzmanı Prof. Dr. Orhan Türkdoğan'ın sözleri törene damgasını vurdu. Prof. Dr. Türkdoğan, kürsüde mikrofonu eline alarak Türkiye'nin son günlerde içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, ?Türkiye peçe-bıyık-sakal-ergenekon anarşizmi içinde dönüp duruyor? dedi.

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Her şart altında Türkiye, kendisine hedef olarak koyduğu istikamette, modernleşme, çağdaşlaşma, kalkınma yolunda; heyecanından, azminden, kararlılığından zerrece kaybetmeden yoluna devam edecektir" dedi.

TBMM tarafından, çeşitli illerde, milletine ve şehrine karşılıksız hizmet eden 74 kişi ve kuruma verilmesi kararlaştırılan, ?TBMM Üstün Hizmet Ödülü? için Mecliste tören düzenlendi. Sakin başlayan törende ödül alan Sosyoloji ve Felsefe Uzmanı Prof. Dr. Orhan Türkdoğan'ın sözleri törene damgasını vurdu. Prof. Dr. Türkdoğan, kürsüde mikrofonu eline alarak Türkiye'nin son günlerde içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, ?Türkiye peçe-bıyık-sakal-ergenekon anarşizmi içinde dönüp duruyor? dedi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, törende yaptığı konuşmada sözlerine, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde saldırıda hayatını kaybeden şehitlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Toptan, "Bilinmelidir ki bu ve buna benzer, Türk milletinin birliğini, bütünlüğünü, huzurunu, kalkınma heyecanını örselemeye, durdurmaya hiçbir güç yetmez, yetmeyecektir. Her şart altında Türkiye, kendisine hedef olarak koyduğu istikamette, modernleşme, çağdaşlaşma, kalkınma yolunda; heyecanından, azminden, kararlılığından zerrece kaybetmeden yoluna devam edecektir" dedi. Toptan, Üstün Hizmet Ödülünü almaya hak kazananların, karşılıksız yardım yapan, kişisel hiçbir çıkar düşünmeden sadece destek olmayı ve ülkesinin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasına katkı sağlamayı kendisine ilke edinen insanlar olduğuna dikkat çekti.

Toptan, Meclisin sosyal duyarlılığını gösteren anlamlı törende sevinci ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade etti. ?Sevinçliyiz, çünkü ülkemize hizmet eden, milletimizin sorunları için gönül veren insanlarla beraberiz ve onlara ödül vereceğiz? diyen Toptan, Üstün Hizmet Ödülüne değer görülen eski Milletvekili, şair ve yazar Erdem Beyazıt'ı birkaç gün önce kaybetmelerinden ötürü ise hüzünlü olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törene Devlet Bakanları Hayati Yazıcı, Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, TBMM Başkanvekilleri, idare amirleri, milletvekilleri ödül sahipleri ve yakınları katıldı.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, ödül töreninde 3 saat boyunca kürsüde kaldı ve ödülleri sahiplerine kendi elleriyle verdi.

-PEÇE-BIYIK- SAKAL, ERGENEKON ANARŞİZMİ-

Sakin başlayan törenin sonlarına doğru ödül alan Sosyoloji ve Felsefe Uzmanı Prof. Dr. Orhan Türkdoğan'ın sözleri törene damgasını vurdu. Prof. Dr. Türkdoğan kürsüde mikrofonu eline alarak Türkiye'nin son günlerde içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, ?600 yıllık Osmanlı'nın mirasına konan Türkiye, peçe-bıyık-sakal, ergenekon anarşizmi içinde dönüp duruyor. Alabora içindeyiz. Çıkış yolu bilimdir. Biz Kur-an'ı bilimle bağladık? dedi.

-KİMLER ÖDÜL ALDI-

AKP'li Özlem Piltanoğlu tarafından aday gösterilen Şair Yavuz Bülent Bakiler de ödül alan isimlerden biri oldu. Yine Piltanoğlu'nun aday gösterdiği yönetmen Yücel Çakmaklı da Türk sinema ve kültür hayatına katkılarından dolayı ödüle layık görüldü. Çakmaklı, 1980'lerde siyasal İslamı konu alan ?İskilipli Atıf Hoca? ve ?Minyeli Abdullah? ile türban sorununu ele alan ?Yalnız Değilsiniz? filmlerine imza attı. Üstün Hizmet Ödülüne değer görülen ve önceki gün törenle toprağa verilen eski milletvekili, şair ve yazar Erdem Beyazıt'ın ödülünü kızı Feyza Sevda Beyazıt aldı.

Halit Narin de eğitime katkılarından dolayı ödül aldı. İşadamı Necati Kurmel'in de aralarında bulunduğu, ödül alan isimlerden bazıları da şöyle: Nurten Öztürk, Abdulhaluk Mehmet Çay, Ahmet Baysal, Prof. Mehmet Fuat Sezgin.

DSP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı babasını, AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya kardeşini aday gösterenler arasında yer aldı.

Üstün Hizmet Ödülü verilen kurumlar arasında, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Kültür, Eğitim Vakfı, Keçici Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile TEMA yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber