OKS'de 31 bin 221 öğrenci ham puan barajını aşamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları açıklandı. OKS'de 31 bin 221 öğrencinin ham puan barajını aşamadıkları için puanları hesaplanamadı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in verdiği bilgilere göre, OKS Türkçe-Matematik (TM) puan türüne göre 59 bin 822 aday, 160 puan barajını geçemezken 814 bin 887 aday tercih yapmaya hak kazandı.

OKS Matematik-Fen (MF) puan türüne göre ise 33 bin 287 aday, 160 puan barajını geçemedi. Bu puan türünde 841 bin 422 aday tercih yapmaya hak kazandı.

Sınav sonuçlarına göre 212 adayın bazı testleri kopya taraması sonucu iptal edildi.

Sınava giren 11 aday ise soruların hiçbirine doğru cevap veremedi.

OKS'de 97 öğrenci birinci olurken, 41 il birinci çıkardı. Buna göre, en çok birinci 18 öğrenciyle İstanbul'dan çıktı. İstanbul'u 10 öğrenciyle Ankara, 6 öğrenciyle İzmir izledi.

Birinci olan 97 öğrencinden 52'sinin özel ilköğretim okullarından mezun oldukları belirlendi.

TM puan türünde başarı sıralamasına göre Türkiye birincisi olan il geçen yıl da il birinci olan Burdur oldu. Bu puan türünde başarı sıralamasını göre ikinci il Eskişehir, üçüncü il Edirne, dördüncü il Nevşehir, beşinci il Isparta, altıncı il Kırşehir, yedinci il Çanakkale, sekizinci Ankara, dokuzuncu il Yalova ve onuncu il de Kırklareli oldu.

MF puanına göre illerin başarı sıralamasında ise Burdur yine birinci il oldu. Burdur'u sırasıyla Eskişehir, Edirne, Isparta, Kırşehir, Nevşehir, Çanakkale, Ankara, Kırklareli ve Yalova izledi.

Öte yandan, birinci çıkaran İstanbul MF ve TM puan türlerindeki il başarı sıralamasına göre 52. sırada, İzmir de her iki puan türünde 24. sırada yer aldı.

MF ve TM puan türlerine sınavda en başarısız il Hakkari oldu. MF puan türüne göre Hakkari'yi Şırnak, Ardahan, Ağrı, Van, Kars, Iğdır, Bingöl, Mardin ve Bitlis takip etti. TM puan türünde de en başarısız olan Hakkari'yi Şırnak, Ağrı, Ardahan, Van, Kars, Iğdır, Bingöl, Mardin ve Muş izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber