Şehit polis memuru Çalık toprağa verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da ABD Başkonsolosluğu'na yapılan silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Nedim Çalık, memleketi Rize'de gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu önündeki nöbet kulübesinde önceki gün teröristlerce yapılan silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Nedim Çalık, memleketi Rize'nin Çaykent beldesi Kokulukaya Mahallesi'ndeki aile kabristanında gözyaşı ve dualarla toprağa verildi. Öğle saatlerinde Rize Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit polisin naaşı Çaykent beldesi Kokulu Mahallesi'ndeki evlerine getirildi. Annesi, kardeşleri ve yakınları tarafından son kez görülen şehit polisin naaşı daha sonra Çaykent Merkez Camii'ne götürüldü. Şehit polis için burada cenaze töreni düzenlendi. Törene; Rize Valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Alay Komutan Vekili Binbaşı Osman Küçük, AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Rize ve Trabzon Emniyet müdürleri, belediye başkanları, şehit polisin yakınları, asker ve polisler ile binlerce vatandaş katıldı.

Törende gözyaşları içerisinde konuşma yapan Rize Valisi Kasım Esen, şehitleri uğurlamanın bütün insanlığın göçü gibi olduğunu söyleyerek, "Ağuşunu açmış bir şekilde Hz. Peygamber ve bütün şehitler birazdan seni karşılayacaklar. Sen ölümsüzlük şerbetini içtin." dedi. Bu topraklarda kendi çocukları tarafından şehit edilen bir bataklığı ellerimizle oluşturduğumuza vurgu yapan Esen, çocuktan terörist üreten bir vebalin ağırlığının üzerimizde olduğunu belirtti. Şehidin herkese son bir mektubu olduğuna işaret eden Vali Esen, "Herkese ayrı ayrı yazılmış bu mektup, aynı zamanda özel bir vasiyettir. Çocuklarımız terörist olmasın, şehitler olmasın diye bu mektubu lütfen herkes iyi okusun." dedi.

Konuşmaların ardından Rize Müftü Vekili Yahya Çankaya, cenaze namazını kıldırdı. Yapılan duaların ardından tabutun başına gelen şehit polis memurunun annesi Şefaat Çalık ve kardeşleri, tabuta sarılarak ağladı. Daha sonra polis mangası tarafından omuzlara alınan şehit naaşı, Kokulukaya Mahallesi'ne götürülerek buradaki aile kabristanında toprağa verildi.

Tören boyunca vatandaşlar gözyaşlarını tutamazken, sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan attı. Törende metanetli olduğu gözlenen anne Şefaat Çalık, bir ara baygınlık geçirdi. Çalık'a törene eşlik eden sağlık ekipleri müdahale etti. Çalık kardeşler tabuta sarılarak 'Şehidim rahat uyu' şeklinde ağıtlar yaktı. Şehit polis memuru Nedim Çalık'ın babasının da yaklaşık bir yıl önce kalp krizinden yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Cenaze törenine, Başbakan, TBMM Başkanı, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çelenk gönderdiği gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber