ÖSS birincisi nasıl başarılı olduğunu anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2008 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS 2008'de Eşit Ağırlık 1, Sözel 1 ve Sayısal 1 puan türlerinde Türkiye birinciliğini kazanan Fırat Cem Yücel, başarısını ailesi ve öğretmenleriyle birlikte mezun olduğu Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde kutladı.

Yücel, okulunda annesi, babası, kız kardeşi, okul yöneticileri ve bazı akrabalarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına ''Her şey çok ani oldu. Ne diyeceğimi pek bilemiyorum aslında,utanıyorum biraz da herkesin bana bakması garip geliyor'' sözleriyle başlayan Yücel, birinciliği beklediğini ancak bunu yalnızca annesi, babası ve teyzesinin oğlu Uğur ile paylaştığını, bunların dışında kimseyle konuşmadığını söyledi.

Sınav sonucu açıklandığında çok fazla şaşırmadığını, cevapları kontrol ettiği için sonucu beklediğini anlatan Yücel, tercih yapmak için üniversitelerin tanıtım günlerine katılacağını ancak ODTÜ'nün elektrik-elektronik mühendisliği ya da makine mühendisliği bölümlerinden birini tercih edebileceğini dile getirdi.

Yücel, sınava nasıl hazırlandığına ilişkin bir soru üzerine, şöyle konuştu:

''Bu soruya aslında bir uzmanın cevap vermesi gerekir. Utanıyorum bu soruya yanıt vermekten ama ben kendi yaptığımı anlatayım. Ben asla hayatı, dersten ibaret olan bir öğrenci değildim. Hayatımın hiç bir döneminde değildim. Saatlerce oturup çalışma değil de daha çok verimli çalışma yaptım. Efsaneler türer ya bu zamanlarda, günde bin çözülmelidir gibi. Öyle bir şey değil. Günde 5 soru ama konuyu anlayarak 5 soru mantığı ile hareket ettim. Mühim olan da bu'' dedi.

Yücel, Cem Karaca'nın favori sanatçısı olduğunu, mizahçılardan Gürcan Yurt'u, Charlie Chaplin, Şener Şen ve Aşık Veysel gibi sanatçıları sevdiğini söyledi.

Dersler dışındaki uğraşlarıyla ilgili bir soru üzerine Yücel, uzun zamandan beri kitap okuyamadığını, tekrar başlayacağını belirterek, sınavdan sonra gittiği Kayseri'de bir mizah kitabı okuduğunu anlattı.

Yücel, Türkiye birinciliğini ÖSS'ye hazırlanırken yakın zamanda kaybettiği dedesi ve kendisini yetiştiren anneannesine adamak istediğini belirtirken, duygulu anlar yaşadı.

-''TÜRKİYE'NİN BÜTÜN GENÇLERİ BAŞARILI OLSUN''-

Yücel'in babası avukat Hasan Yücel ise oğlunun başarısından gurur duyduğunu dile getirerek, ''Ancak biz arzu ederiz ki, Türkiye'nin bütün gençleri başarılı olsun. Ülkemizin önü açık olsun. Genç bir nüfusa sahibiz. Türkiye'nin morale ihtiyacı var. Başarı bence her şey değil, önemli olan uyumlu, mutlu bir hayat sürmek ve insanların sevdiği işleri yapması, barış ve huzur içinde bir ülkede yaşaması, geleceğinden emin olması. Biz bütün çocuklar için bunu diliyoruz. Yoksa benim çocuğumun birinci, üçüncü olması önemli değil. Sağlam bir ülkede rahat bir yaşam isteriz'' diye konuştu.

ÖSS Türkiye birincilerinin başarılarını dershanelerde kendilerinin ise okullarında açıkladığı yönündeki bir soru üzerine baba Yücel, oğlunun iki yıldır bir dersaneye devam ettiğini, OKS'ye başka bir dershanede hazırlandığını ifade ederek ''Dershaneler eğitimimizin bir yarasıdır. Bunu herkes biliyor. Bu da bir gerçektir. Dershaneler olmalıdır, yapacak bir şey yok'' yanıtını verdi.

Okullarda yerleşmiş bir geleneğin önemine işaret eden baba Yücel, ''Atatürk Anadolu Lisesi, ortaöğrenim sınavına girerken ilk tercihimizdi. Bu okulu seviyoruz. İnşallah kızımız da ağabeyi gibi bu okula girer. Bu okul önemli bir okul'' diye konuştu.

Oğluna vereceği ödülün sorulması üzerine de Yücel, eğitimde ödül taraftarı olmadığını, insanların kendileri için başarılar elde ettiğini, oğluna da bir vaatte bulunmadığını belirterek, ''Ama başka ödülleri kabul ederiz'' diyerek espri yaptı.

-KAYSERİSPOR'U TUTUYOR-

Yücel'in annesi Meliha Yücel ise sonucun kendileri için sürpriz olmadığını, belirterek, çocuklarının hayata kazandırdıklarının daha önemli olduğunu ifade etti. Anne Yücel, ''Tabi ki sevindik ama asıl çocuğumuzun Türkiye için ne yapacağı önemli'' diye konuştu.

Yücel, oğlunun Kayserispor'u tuttuğunu ve basının karşısına da forması ile çıkmayı düşündüğünü dile getirdi.

Okul Müdürü Turgut Kibar da devlet okullarında böyle bir başarının kutlanmasının belki de bir ilk olduğunu ifade ederek, Yücel'e, ailesine, öğretmenlerine ve idarecilere teşekkür etti. Kibar, okullarında dereceye giren diğer öğrencileri de kutladı.

Yücel, ısrarlar üzerine ailesine sarılarak basın mensuplarına poz verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber