13 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-MECLİS'TE ?KEY? HAFTASI

-Gündem hafta başında Ergenekon iddianamesiyle ilgili yapılacak açıklamaya kilitlenirken, Meclis de, yoğun bir haftaya daha başlıyor. Bu hafta Meclis Genel Kurulu'nun önemli gündem maddeleri arasında ise Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in Temmuz ayı içinde ödeneceğini açıkladığı KEY ödemelerinin haczedilememesini öngören kanun teklifi bulunuyor.

-AKP'li Nursuna Memecan ve Ayhan Sefer Üstün'ün Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun'da değişiklik öngören kanun teklifinin yanı sıra Meclis Genel Kurulu'nda, AKP İstanbul Milletvekili ve Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı'nın Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanun ve Limanlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun teklifi ile Elektronik Haberleşme Kanunu Tasarısı ele alınacak.

-Genel Kurul'da, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine ilişkin anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna ilişkin tasarının da ele alınması bekleniyor.

-İDDİANAME YARIN AÇIKLANIYOR

-13 aydır süren Ergenekon soruşturmasına ilişkin iddianame yarın İstanbul'da açıklanıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklanacak olan iddianamenin açıklanış şekli de tartışılıyor. Bazı hukukçular iddianamenin basın toplantısı ile açıklanamayacağı görüşünü savunuyor.

-CHP'Lİ ERSİN'DEN İNSAN HAKLARI KOMİSYONU'NA ?DERİN? SUÇLAMA

-Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tahliye edildikten sonra yaşamını yitiren Kuddusi Okkır olayıyla birlikte başlayan kavga giderek tırmanıyor.

-CHP İzmir Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, Okkır olayını henüz gündemine almayan komisyona sert suçlamalarda bulundu. Okkır olayının çok ciddi bir konu olduğunu, ortada ?insan hakkı ve yaşam hakkı' ihlali bulunduğunu belirten Ersin, ?komisyon ne iş yapar, zaman zaman bu komisyonun AKP'nin derin devletinin uzantısı olduğunu düşünüyorum. Bu komisyon ya bu konuyla ilgilenmeli ya da lağvedilmeli? dedi.

-Bu hafta yapılması beklenen toplantıda Okkır olayıyla ilgili alt komisyon kurulmaması halinde Meclis Araştırma önergesi vereceklerini kaydeden Ersin, Komisyon başkanı Zafer Üskül'ün tavrını bir kez daha Meclis Başkanı'na şikayet edeceğini de bildirdi.

-TELEKULAK KAVGASI ERKEN BAŞLADI: KOMİSYON ÜYESİ SEYHAN'IN ?TOPLANAMAMA' İSYANI

-CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarını araştırmak üzere kurulan araştırma komisyonunun henüz çalışmalarına başlamaması komisyon üyesi ve CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ı isyan ettirdi.

-Komisyon Başkanı'nı ?işi ağırdan almakla' eleştiren Seyhan, ?TBMM'den yetki alan komisyonun başkanı, komisyonu toplamak için bir yerlerden talimat mı bekliyor?? diye sordu. Seyhan, ?yaz tatili birlikte komisyon da tatile mi çıktı, yayla ya da plajlarda telekulak araştırması yapılmaz? diye konuştu.

-BAKAN AYDIN'DAN BANU AVAR'IN PROGRAMININ KALDIRILMASINA İLGİNÇ SAVUNMA

-Devlet Bakanı Mehmet Aydın, tartışmalara neden olan Banu Avar'ın TRT'deki ?Sınırlar Arasında' programının yayından kaldırılmasıyla ilgili ilginç bir savunmada bulundu.

-Bakan Aydın, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru'nun soru önergesine verdiği yanıtta Avar'ın iddia edildiği gibi Büyük Ortadoğu ve Avrasya ile ilgili yapacağı programdan TRT'nin bilgisinin olmadığını belirterek. ?Kurum dışından yapılan bu programın içeriği ile ilgili olarak Banu Avar, medyada yer alan iddialarına ilişkin TRT yönetimi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmamıştır? dedi.

-ŞENER'E İSTİFA SONRASI MESAJLI DESTEK

-Oluşum Hareketi ismiyle parti kurma hazırlıklarına başlayan Şener'e, kurduğu internet sitesinden destek mesajları yağıyor. Yeni Oluşum Hareketi web sitesi http://www.yeniolusumhareketi.com'a yapılan ziyaretçi yorumlarında Şener'e istifasının ardından bir günde onlarca destek mesajı geldi. Mesajlarda, ziyaretçilerin bir kısmı Şener'e kuracağı partide yer almak istediğini belirtirken, büyük bir çoğunluğu da halkın yıllardır kendisi gibi birisini beklediğini savundu.

-YABANCI YATIRIMCI AKP DÖNEMİNDE İYİ KAZANDI

-Yabancı yatırımcılar, 2003 yılı başından bu yılın Mayıs sonuna kadar olan dönemde Türkiye'deki doğrudan yatırımlardan elde ettiği karlar ve portföy yatırımlarından sağladıkları getirilerin 25.4 milyar dolarlık bölümünü ülkelerine götürdü.

-Yabancılar, bu dönemde Türkiye'deki doğrudan yatırımlarından elde ettiği karın 7.6 milyar, portföy yatırımlarından kazandığının da 17.8 milyar dolarını transfer etti.

-YARGITAY NOKTAYI KOYDU: "BANKALAR, KREDİ KARTI ÜCRETİ ALAMAZ"

-Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, bankaların müşterilerinden aldıkları "kart ücreti"ne ilişkin emsal bir karara imza attı. Karara göre, bankalar, müşterilerinden kredi kartı ücreti talep edemeyecek. Tüketici Hakem heyetinin verdiği, "kredi kart ücreti"nin alınmamasına ilişkin kararın iptalini görüşen Yargıtay, davacı bankayı haksız buldu.

-Emsal kararda, "Taraflar arasındaki sözleşmenin 9. maddesinde kart kullanıcısından kart kullanım ücretinin alınacağı belirtilmiştir. Sözleşme incelendiğinde; sözleşmenin davacı banka tarafından matbu, standart olarak hazırlanıp boş olan kısımların rakam, isim ve adresler yazılarak doldurulduğu, sözleşmenin on iki punto koyu siyah harflerle düzenlenmediği görülmektedir. Davacı, tüketici aleyhine olan ve tüketiciyi kart kullanımı ücreti adı altında bir külfete sokan sözleşme hükmünün tüketici ile ayrıca müzakere edilerek kararlaştırıldığını iddia ve ispat edememiştir. Böyle olunca sözleşmedeki kredi kartı üyelik ücreti alınacağına dair hükmün açıklanan yasa ve yönetmelik hükümleri karşısında haksız şart olduğu kabul edilmelidir. Dolayısıyla davacı bankanın bu sözleşme hükmüne dayalı olarak kredi kartı kullanıcısı davalıdan ücret istemesi olanaklı değildir. Bu durumda yasaya uygun olan, Zonguldak Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararının iptali istemi ile açılan davanın reddine karar verilmesi gerekirken, yukarda açıklanan hususlar gözetilmeden davanın kabulü usul ve yasaya aykırı olup hükmün bozulması gerekir" denildi.

-4 AYDA 110 BİN 900 ÇOCUK SİGORTALI OLDU

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Ocak-30 Nisan 2008 tarihleri arasında sigortalı bildirimi yapılan 14 yaş altı sigortalı sayısının 110 bin 900 olduğunu bildirdi.

-Bakan Çelik, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'un soru önergesine verdiği yanıtta, İş Kanununa göre çalıştırma yaşı ve çocukları çalıştırma yasağına aykırı hareket eden işverene 904 YTL, çocuklara doktor raporu almayan işverene de her bir çocuk için 179 YTL para cezası verildiğini belirtti.

-ATO'NUN EKONOMİNİN NABZINI TUTAN ARAŞTIRMALARINA ERGENEKON ENGELİ

-Ergenekon operasyonu kapsamında Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün de tutuklanması, Oda'nın düzenli olarak yaptığı ve ekonomideki tüm aksayan yanları gözler önüne seren araştırmaları da sekteye uğrattı.

-ATO'nun her hafta açıkladığı ve ekonominin AKP'nin savladığı gibi iyi gitmediğini rakamlarla ortaya koyan araştırmalar iki haftadır yayınlanmıyor.

-ADALET BAKANLIĞI MÜSTEŞARI DEĞİŞİYOR

-Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga'nın önümüzdeki hafta içerisinde görevi bırakacağı öğrenildi. Kasırga'nın, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in kendisine önerdiği Yargıtay ve Danıştay üyelikleri yerine üst kurullardan birine başlamayı uygun bulduğu kaydedildi. Kasırga'nın ayrılmasıyla birlikte Adalet Bakanlı Müsteşarlığı koltuğuna kimin oturacağı merak konusu oldu.

-ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÇİLESİ MECLİS'TE

-Öğretmenlerin ek derslerin hesaplanma yönteminin değiştirilmesi sonrasında öğretmenler ciddi ek ders kayıplarına uğrarken, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır konuyu Meclis gündemine taşıdı. Şandır, ?Öğretmenlere seçim öncesinde verilen hak, neden seçimden sonra alınmıştır? sorusuna yanıt istedi.

-MEB, BİR YILDA 90 BİN ŞİKAYET YANITLADI

-Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Edinme Birimi'ne, toplam 90 bin 363 başvuru yapıldı. Başvurularda Milli Eğitim Bakanlığı'yla ilgili şikayetler, öğretmenler ve idarecilerle ilgili şikayetlerin yanı sıra danışma amaçlı başvurular yapıldı. Bakanlık, tüm şikayet ve başvurulara yanıt verdi.

-TZD'NİN BASIN TOPLANTISI

-Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, TZD tarafından hazırlanan ?Sebze Meyve Raporu?nu İçkale Otel'deki basın toplantısı ile açıklıyor. (Saat: 11.00)

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber