Giyimde kampanya sınır tanımıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2008 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kötü denilen geçen yılı bile arar duruma gelen giyim sektörü, bu yıl yaz aylarında beklenen satışı yapamayınca erken indirime girdi. Sektör,yüzde 70'e varan indirimlerle satışlarını artırmaya çalışıyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, son dönemlerde ülkede ve dünyada yaşanan gelişmeler nedeniyle yaşanan ekonomik durgunluğun olumsuz etkilediği sektörlerin başında giyim geliyor.

Kötü denilen geçen yılı bile arar duruma gelen giyim sektörü, bu yıl yaz aylarında beklenen satışı yapamayınca erken indirime girdi. Normalde Ağustos ayında indirimleri başlatan sektör, bu yıl Temmuz bile demeden yüzde 70'e ulaşan indirimlerle satışlarını artırmaya çalıştı.

Yapılan bu indirimlerden de umduğunu bulamayan giyim sektörü, birbirinden farklı kampanyalarla tüketici çekmeye, yazı hareketlendirmeye çalışıyor.

Bir mağaza kendisinden tek seferde 250 ve üzeri alışveriş yapan müşterisine yüzde 10 tutarında 25 YTL'lik alışveriş çeki veriyor. Başka bir firma da 500 ve üzeri alışverişe ise 100 YTL alışveriş çeki hediye ediyor. Bu çekler, söz konusu firmalarda kullanılıyor.

Konya'da kurulu başka bir giyim firması da yaptığı indirimlerin üzerine kontör kampanyası başlattı. Bay, bayan, çocuk, nişan, düğün, çeyiz ürünleri satan firma, Ağustos ayı sonuna kadar toplam 250'lik alışverişlere istenilen GSM operatöründen 100 kontör veriyor. Firma 250 YTL'lik alışverişe tek sefer şartı koymuyor.

Birçok giyim firması, bankalarla anlaşma yaparak ilave taksit imkanı sunuyor ya da kredi kartı alışverişlerinde para yerine geçen puanlar veriliyor.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Altuntaş, giyim sektörünün çok durgun bir yaz geçirdiğini söyledi.

Yolu gözlenen gurbetçilerden de umduklarını bulamadıklarını dile getiren Altuntaş, firmaların durgunluğu aşmak için yeni kampanyalar düzenlediğini kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber