15 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 15 Temmuz 2008 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS GRUPLARI

-AKP, DTP ve CHP Meclis Grupları toplanıyor. Meclis grup toplantılarında liderler son siyasi gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat: 11.15/12.30/13.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı konuşmaların ardından, AKP'li Nursuna Memecan ve Ayhan Sefer Üstün'ün Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun'da değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak. (Saat: 15.00)

-MECLİS KOMİSYON TOPLANTILARI

-Plan Bütçe Komisyonu'nda Serbest Bölgeler Kanunu ile Gümrük Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ele alınıyor.

-TBMM Bayındırlık Komisyonu'nda, Kamu İhalesi Sözleşmesi Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ele alınıyor. (Saat: 15.30/14.00)

-İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Nisan ayı iş gücü istatistiklerini açıklıyor. (Saat:10.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Dinçşahin ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 16.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC heyetini kabul ediyor.

-Başbakan Erdoğan, daha sonra MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan'ı kabul ediyor. (Saat: 14.00/17.00)

-BAKAN ŞİMŞEK MÜSİAD'IN KONUĞU OLUYOR

-Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) toplantısında, "İstikrar Programı Sonrasında Türkiye'nin Yeni Ekonomik Programı ? 2008 Yarıyıl Değerlendirmesi" konulu bir sunum yapacak, işadamları ve gazetecilerin sorularını da yanıtlayacak. (Saat: 9.30)

-MEMUR MAAŞ ZAMLARI İÇİN DANIŞTAY'A DAVA

-Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu, memur maaşlarına yansıtılan enflasyon farkının gerçekleşen enflasyonu karşılamadığı ve memurlar arasında ayrımcılığa sebep olacak Bakanlar Kurulu'nun ilgili kararının iptali ve durdurulması için Danıştay'da dava açıyor. (Saat: 11.00)

-TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ'NDEN KKKA TOPLANTISI

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ile hayvan sağlığı, halk sağlığı ve gıda güvenliği konularında çıkarılamayan kanunlara ilişkin Dedeman Otel'de birçok akademisyenin de katılacağı kahvaltılı basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-TÜDEF'İN BANKALAR İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

-Tüketici Dernekleri Federasyonu, bankaların hesap işletim ücreti olarak tüketiciden yaptığı kesintiye ilişkin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda basın açıklaması yapıyor. (Saat: 10.30)

-MASTERCARD İLE BANK ASYA İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENEN YENİ KAR PROGRAMI TANITILACAK

-MasterCard ve Bank Asya işbirliği kapsamında hayata geçirilen ve tüm uygulamaların tek bir kart üzerinden yapılabileceği yeni kart programının tanıtımı MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçelen İmece ve Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Ünsal Sözbir'in katılımıyla gerçekleştirilecek. (Saat: 10.00)

-ENERJİSA ENERJİ ÜRETİM A.Ş.'NİN KREDİ ANLAŞMASI İMZA TÖRENİ

-Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., Türk özel enerji sektörünün en büyük finansman paketi olan 1 Milyar Euro'luk kredi anlaşması imzalıyor.

-İmza töreni, Sabancı Holding Ceo'su Ahmet Dördüncü, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Hakman, Verbund Ceo'su Micheal Pistauer, Uluslararası Finans Kurumu Güney Avrupa ve Orta Asya Direktörü Shahbaz Mavaddat, WestLB Enerji Sektörü Global Başkanı ve İcra Direktörü Thomas D. Murray ve Akbank Kurumsal Bankacılık Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Cem Mengi'nin katılımıyla gerçekleştirilecek. (Saat: 11.00)

-PAŞALARI YARGI ÖNÜNE ÇIKARAN SAVCI EMEKLİ OLUYOR

Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başsavcısı Kıdemli Hakim Albay Saim Öztürk, emekli oluyor. Aralarında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, eski 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Ethem Erdağı, Tuğamiral Metin Poyrazlar, emekli Tuğgeneral Oktay Alnıak ve emekli Tümgeneral Çetin Dizdar'ın da bulunduğu çok sayıda general hakkında yaptığı soruşturmalarla Genelkurmay tarihine geçen Albay Öztürk 30 Ağustos tarihinde emekliye ayrılacak.

-SOLU ?KIRŞEHİR MODELİ? BİRLEŞTİRECEK

-Sol partiler arasında 2004 yerel seçimlerinde yapılan işbirliği modeli, 2009'da yapılması öngörülen yerel seçimler içinde gündeme geldi. Kırşehir'de değişik partilerden üyelerin oluşturduğu çalışma gurubu, Kırşehir özelinde çalışmalarına başladı. Heyet, üçüncü toplantısını gerçekleştirirken, AKP hakkındaki kapatma davasının sonucu çalışmaların yönünü tayin edecek.

-Heyet, çalışmalara Kırşehir'de başladığı için ?Kırşehir Modeli? olarak adlandırılmaya başlayan işbirliği çalışmalarının, önümüzdeki günlerde diğer iller içinde gündeme gelmesi gündemde.

-TÜKETİM YAVAŞLADI DOLAYLI VERGİ YÜKÜ DÜŞMEYE BAŞLADI

-Gelir ve kazançlar ile servet üzerinden alınan doğrudan vergilerde yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.7 artış yaşanırken, tüketimden alınan dolaylı vergilerdeki artış yüzde 15'te kaldı. Toplam vergi gelirindeki artış ise yüzde 17.2 oldu.

-Bütçe gelirlerinin büyük bölümünü oluşturmaya devam eden yurttaşların tüketiminden alınan KDV, ÖTV gibi dolaylı vergilerin geçen yıl ilk altı ayda yaklaşık yüzde 67 olan vergi pastasındaki payı bu yıl aynı dönemde yüzde 65.3'e geriledi.

-DPT: ÖNLEM ALINMAZSA GIDA ÜRÜNLERİNDE FİYAT ARTIŞLARI SÜRER

-Devlet Planlama Teşkilatı'nın ?Tarım ve Gıda Ürünleri Fiyatlarında Yaşanan Sorunlar ve Öneriler? raporunda, stokları azalan ve üretiminde sorunlar yaşanabilecek ürünlerde, gelecek dönemde yüksek fiyat artışları yaşanabileceği belirtildi. Ayrıca raporda, petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş trendi nedeniyle biyoyakıt talebinin artarak devam etmesinin, gelecek dönemde tarım sektörü fiyatlarını artırıcı rol oynayacağı uyarısında da bulunuldu.

-DEMOKRAT PARTİ 22 TEMMUZ'DA YUVAYA DÖNÜYOR

-Halen Balgat'ta bulunan Demokrat Parti, genel merkezini 22 Temmuz'da Akay Caddesi'ndeki eski binasına taşıyor.

-MEB, AĞUSTOS AYI ATAMALARI İÇİN KPSS SONUÇLARINI BEKLİYOR

-Milli Eğitim Bakanlığı, Ağustos ayında 10 bini sözleşmeli 24 bin öğretmen ataması yapacak. Bakanlık, Ağustos ayı atamaları için hazırlıklarını tamamlarken atamalar, 2008 KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından açıklanacak. Ağustos ayı atamalarında en fazla sınıf öğretmenliği alanında alım yapılması bekleniyor.

-TESETTÜRLÜLERE UZMANLARDAN UYARI: ?BAŞI FAZLA SIKI BAĞLAMAK SAÇ DÖKÜLMESİNE NEDEN OLABİLİR?

-Uzmanlar, fazla sıkı bağlanan türbanın yarattığı basınç nedeniyle geçici ya da kalıcı saç dökülmelerine neden olabileceğini bildirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir, sıkıca bağlanan başörtüsünün yarattığı basınçtan dolayı saç diplerini zedeleyerek dökülmelere neden olabileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber