Vali Güler: 1'i yurt dışında eğitim almış, 2 kişi gözaltında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Temmuz 2008 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener, başsağlığı ziyaretlerinin sonuncusunu akşam saatlerinde İstanbul Valiliğine gerçekleştirdi.

Konsolosluğa yönelik saldırıda şehit olan polislerin birer kahraman olduğunu söyleyen Wiener, Vali Güler'e Türkçe olarak başsağlığı diledi. Vali Güler'de saldırının ardından, herkes teröre karşı kararlı bir durumu ifade etti. Wiener, "Sayın Bush'un Cumhurbaşkanımıza gönderdiği mesaj bunun bir göstergesidir"dedi.

2 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

İstanbul Valisi Muammer Güler, gazetecilerin soruları üzerine, ABD Başkonsolosluğuna yönelik saldırıyla ilgili olarak iki kişinin daha gözaltında olduğunu açıkladı. Güler, gözaltındakilerden birinin tıpkı saldırıyı gerçekleştiren isimlerden Erkan Kargın gibi yurtdışında eğitim aldığının tespit edildiğini de söyledi.

KORSAN TAKSİCİ GASP EDİLDİ.

Saldırının ardından kaçan 4. kişinin korsan taksici olduğunu söyleyen Güler, "Polis sorgusunun ardından savcılık tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti. Ama, 'silahla gasp edilip olay yerine zorla götürüldüğünü' söyleyen taksici, mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Bu mahkemenin taktiridir" dedi. Güler, Erkan Kargın'ın saldırıdan önce bazı kamu görevlileri tarafından ziyaret edildiği iddialarına da, "Bu iddiları araştıracağız" yanıtını verdi.

ABD'DEN YARDIM

ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener bir soru üzerine saldırıda şehit olan 3 polisin ailelerine yardım etmeyi düşündüklerini söyledi. Wiener, "Şu anda ayrıntılarına girmek istemiyorum. Bunun nasıl yapabileceğimiz konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Ardından söz alan Vali Güler, "Türkiye Cumhuriyeti şehitlerine sahip çıkacak güçtedir" diye konuştu. Güler, bir gün dahi olsa kamu görevi yapan kişinin şehit olması durumunda kendisine her türlü hakkın uygulandığını söyleyip, "Saldırıda şehit olan polislerimizden biri 14 günlük polis memuruydu, hem tazminat verilecek hem de geride kalanlarına maaş bağlanacak" şeklinde konuştu

ŞEHİT POLİSLER İÇİN KAMPANYA

Vali Güler ayrıca, bazı kuruluşların ve hayırsever vatandaşların, saldırının ardından kendilerini aradığını, yardımda bulunmak istediklerini söylediğini ifade etti. Güler bu maksatla Vakıfbank Vatan caddesi şubesinde açılan bir hesapta toplanan paranın şehit 3 polisin aileleri arasında paylaştırılacağını da açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber