Yoksulun kömürü gar şefinin garajında çıktı

Haber Giriş : 31 Ekim 2004 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fakir vatandaşlar için Devlet Demir Yolları'na (DDY) ait vagonlarla Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gönderilen kömürlerin iki vagonunun gar çalışanlarına pay edildiği iddia edildi. Kömürün Akçakale'de DDY çalışanları tarafından boşaltılmadığı ve Narlı'da tren garı şefinin garajına indirildiği buradan da gar çalışanları ve bazı vatandaşlara usulsüz şekilde dağıtıldığı ileri sürüldü.

Hükümet tarafından 15 gün önce Akçakale'ye gönderilen kömürlerin iki vagonunun adeta gasb edildiğini öne süren Kahramanmaraş Narlı ilçesi DDY teknisyeni Murat Yılmaz şu iddiada bulundu: ?Kömürler, Akçakale'de yardıma muhtaç insanlara dağıtılmak amacı ile gönderildi. İki vagon kömür Akçakale'de bilerek boşaltılmadı ve Narlı garına tekrar getirildi.? Boşaltılmadığı halde boşmuş gibi Akçakale'den yola çıkarılan vagonların Narlı garında dolu olarak tespit edilerek gara indirildiğini söyleyen Yılmaz, ?Vagonlarda tespit edilen kömürler gar şefi Bayram Ter'in kendine ait arabasını bıraktığı garaja konuldu. Bu kömürlerin mühürlenerek gözetim altına alınması gerekiyordu. Gar şefi vagonların dibinde kalan kömürleri topladıklarını iddia ediyor; ama bu yalan. Çünkü vagonların dibinde bulunan kömürler en fazla 5-10 torba olabilir. Ancak bu kömürler 2 vagon. Kömürlerin görülmeyerek boşaltılmaması mümkün değil.? diye konuştu. Gar şefinin kömürlerin birçoğunu tanıdıklarına ve gar çalışanlarına dağıttığını da söyleyen Yılmaz şunları söyledi: ?DDY'de yapılan yolsuzlukların üstüne gittiğim için vasıfsız eleman haline getirilerek santrala atıldım. Gardan devletin varillerle benzini çalınıyordu. Arızalara müdahalelerde geç davranılıyordu. Demiryollarına bakım yapılmıyordu. Bu konuları gündeme getirdiğim için sicilimi bozdular.?

Narlı DDY Gar Şefi Bayram Ter, iddiaları yalanlarken, muhabirimizi ve açıklama yapan DDY teknisyeni Murat Yılmaz'ı tartakladı. Ter, Gaziantep'ten boş olarak gönderilen 2 vagonun tabanında bulunan kömürleri muhafaza etmek amacı ile kendi garajına koyduğunu iddia etti. DDY Gaziantep Bölge Kontrolörü İbrahim Temizsoy ise, 15 gün önce Tunçbilek-Soma'dan Akçakale ilçesine gönderilen kömürlerin 2 vagonunun boşaltılmadığından 2 gün önce haberdar olduğunu, kömürlerin gar çalışanlarına ve vatandaşlara, dağıtıldığından bilgileri olmadığını söyledi. Temizsoy, ?Dağıtılmışsa suç teşkil eder.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber