Yağış barajlarda etkili oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2008 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, bugünkü yağışların barajlarda etkili olduğu bildirildi.

İstanbul'da dün 35 dereceye kadar yükselen hava sıcaklıkları Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisiyle 8-10 derece birden azaldı. Yapılan yazılı açıklamada, "Sabah saatlerinde Avrupa yakasının batısında başlayan yağmur, saat 10.00 civarı Avrupa yakasının tamamını, 11.00 civarında ise Anadolu yakasını etkisi altına aldı. Aralıklarla gök gürültülü sağanak şeklinde devam eden yağışta kısa süreli dolu yağışı da görüldü. Yağışın Avrupa yakasında Perşembe sabah saatlerinde, Anadolu yakasında ise Perşembe öğleye doğru etkisini tamamen kaybetmesi bekleniyor. Yağışların barajlara etkili olduğu belirtiliyor" denildi.

Kısa süreden metre kareye düşen yağış miktarının fazla olması nedeniyle bazı yollarda su birikintileri ve taşkınları meydana geldi. Yağışla birlikte İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ile İSKİ ekipleri alarma geçti, gelen ihbarları değerlendirdi. İçerenköy Çamaşırcı Deresi üzerinde dere ıslah çalışması için geçici yapılan su yönlendirme tüneli çöktü. Çöküntünün logarın ağzını kapatması nedeniyle su taşkınları oluştu. Çevrede bazı ev ve işyerleri sulardan etkilenirken, yağışlar boyunca İstanbul genelinde 33 su taşkını ihbarı olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber