Gizli tanık Ergenekon'u anlatıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Temmuz 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GİZLİ TANIK ERGENEKON'UN PLANLADIĞI OPERASYONLARI ANLATTI

İddianamedeki 20 gizli tanıktan birinin, Ergenekon'un tetikçi yetiştirme kampını ve kaos için yapılacak tüm dehşet eylemlerini anlattığı öğrenildi

ERGENEKON terör örgütü soruşturması çerçevesinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e ifade veren 20 gizli tanığın anlattıklarının Türkiye'yi sarsacağı iddia ediliyordu. star tanıklardan birinin verdiği ifadeye ulaştı. Bu gizli tanık, Ergenekon'un tetikçi yetiştirmek için kurduğu eğitim kampını, Danıştay tetikçisi ile Ergenekon arasındaki bağlantıyı, Ergenekoncuların ülkeyi karıştırmak için yaptıkları cinayet planlarını ayrıntılarıyla anlattı.

ANADOLU YAKASINDA KAMP

ERGENEKON terör örgütünün kendisini tetikçi olarak seçtiğini anlatan bu gizli tanık, İstanbul'un Anadolu yakasındaki bir ormanlık alana götürüldüklerini ve burada örgüt üyelerinin ?kampa' alındığını söyledi. Gizli tanık, bu kampta Ergenekon üyelerine ?silahlı eğitim' yaptırıldığını, asker ve polislerin de katıldığı bu kampta gizli toplantılar düzenlendiğini söylediği öğrenildi. Gizli tanık, buradaki eğitimin ardından emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Ergenekon'un tetikçi ekibinin lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Osman Gürbüz tarafından büyük bir siyasi suikast yapmak için tetikçi olarak seçildiğini iddia etti.

AK PARTİ'Yİ DEVİRME YEMİNİ

MUZAFFER Tekin ile 2005 yılında tanıştırıldığını belirten bu gizli tanık, Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Aslan ile görüşen avukat Aydın Mollaoğlu'nun kendisini JİTEM Hacı lakabıyla tanınan Osman Gürbüz ile de tanıştırdığını belirtti. Gizli tanık ?Yapılan toplantılarda AK Parti'nin devrilmesi için Türkiye'de kargaşa çıkarılması gerektiği, İstanbul'da cinayetler işleneceği, öldürülecek kişilerin çöp konteynerlerine atılacağı ve AK Partililere şantaj yapılacağı konuşuluyordu. AK Parti'yi devirmek için yanımda ant içtiler' diye konuştu.

?ÇAKICI'NIN YERİ BENİM'

TANIK ifadesinin devamında şunları söyledi: Beni Muzaffer Tekin ile tanıştıran Gökhan Başoğlu adlı şahıs, birgün Alaattin Çakıcı'nın yerine geçeceğini söylüyordu' dedi. HABER MERKEZİ

Zehirci ?İsmet'

GİZLİ Tanık ifadesinde ?'Bağcılarlı İsmet'' adlı bir kişinin ilişkilerinden de söz ediyor: İsmet hap, eroin, esrar satardı. Silah kaçakçılığı da yapardı. Ben Bağcılar'da ?JİTEM Hacı' ile bir lokantada görüştüm. İsmet'ten hap, esrar ve sahte para numunesi aldık. 30 kilo esrar pazarlığı yaptık. İsmet, Hacı'dan huylandı. Alışverişi bağlamadı. İsmet Malatyalı'dır. Bağcılar ve Aksaray'da tüm torbacılar İsmet'i tanır.

Musevihesabı

DANIŞTAY tetikçisi Alparslan Aslan'ın avukat Aydın Mollaoğlu ile ilişkisi olduğunu anlatan tanık ?Aydın, ofisinde beni JİTEM Hacı lakaplı biriyle tanıştırdı. Kendini Jandarma Üsteğmen kimliğiyle tanıtan Hacı, son model iki ayrı jip ve 8 JİTEM'ci ile gezerdi. JİTEM Hacı ile bir M.Ü adlı bir uzman çavuş, yurtdışındaki Yahudilerin hesabındaki paraların elektronik hilelerle alınması ve Çeçen liderlerden Şamil Basayev adlı kişiye gitmesi talimatı verdi. Alınacak parayı benim muhafaza etmemi istediler. Ben de kabul ettim'' dedi.

?Sosyal Endikasyon'a yakalandı

ÖNCEKİ gün Kandıra F Tipi Cezaevi'nde kaldığı koğuşun banyosunda düşerek kafa travması geçirdiği iddia edilen Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün ?'Sosyal Endikasyon''u olduğu belirtildi. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Küçük'ün tıp literatüründe ?'Sosyal Endikasyon'' denilen yani psikolojik gerginlikten dolayı yaşanan rahatsızlık nedeniyle tansiyonunun düştüğü saptandı. Küçük'ün kalp tedavisi dışında herhangi bir rahatsızlığı olmadığı öğrenildi.

EŞİ VE KIZI HASTANEDE

KOCAELİ Devlet Hastanesi'nde bulunan Küçük'ün, refakatçiliğini eşi Leyla Küçük ile kızı Zeynep yaptı. Leyla Küçük, zaman zaman hastane dışına çıkarak hava aldı. Son kontrolleri yapılan Küçük, dün öğle saatlerinde taburcu edilerek Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. HELİN ŞAHİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber