17 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2008 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Hindistan Başbakanının Ulusal Güvenlik Danışmanı M.K. Narayanan ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

2- ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley'in Ankara

ziyareti...

-Ankara'ya günübirlik ziyarette bulunan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Stephen Hadley'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Stephen Hadley ile bir araya gelecek.

3- Başbakan Erdoğan, Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Jean Ping'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, İstanbul'da Türkiye Bankalar Birliği'ni (TBB) ziyaret edecek.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yeni seçilen İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) yöneticilerini makamında kabul edecek.

6- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Ankara'da, TOBB ETÜ ve TİKA işbirliğiyle düzenlenen 6. Türkoloji Yaz Staj Programı kapanış ve sertifika törenine katılacak.

7- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, dünya şampiyonu işitme engelliler tekvando, dünya ikincisi işitme engelliler futbol ve 22 yaş altı Avrupa ikincisi tekerlekli sandalye basketbol milli takım sporcularını kabul edecek.

8- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bakanlıkta düzenleyeceği basın toplantısında "Hırsızlık Suçları ile Etkin Mücadele Stratejisinin Geliştirilmesi Projesi"ni açıklayacak, asayiş hizmetlerini değerlendirecek.

9- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Tuzla'da, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'nin (GİSBİR) "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" programının açılışına katılacak.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İsrail Ulusal Altyapı Bakanı Binyamin Ben Eliezer ve beraberindeki heyetle makamında görüşecek. Görüşmenin ardından basına açıklama yapılacak.

11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Krone-Doğuş ortaklığıyla Türkiye'nin en büyük treyler fabrikasının İzmir'in Tire ilçesindeki temel atma törenine katılacak.

12- TBMM'den...

- Başkanvekili Nevzat Pakdil, ABD'nin Teksas Eyaleti Houston şehri milletvekilleri ve akademisyenlerden oluşan heyeti kabul edecek. Pakdil, ayrıca, konuk heyet onuruna öğle yemeği verecek.

- Genel Kurulda, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

13- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Samsun'da partisince düzenlenen bölge toplantısına katılacak.

14- Merkezi Paris'te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), "Türkiye İnceleme Raporu"nu yayımlayacak.

15- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.

- Toplantıya ilişkin açıklamanın, akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

16- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) Ankara'da düzenlediği çalışma yemeğinde, dünyanın dört bir yanında görev yapan Türk büyükelçiler ile Türk iş adamları bir araya gelecek.

17- Çalıştay... Toplantı...

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) düzenlediği, Kadın Girişimciler Ağı çalıştayı, Ankara'da yapılacak.

- BTC Hampetrol Boru Hattı boyunca yer alan yerleşmelerin sürdürülebilir kırsal kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan Toplumsal Yatırım Programı çalıştayı, Ankara'da Eymür Gölü Orfoz Tesisinde toplanacak.

- Konya Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı arasında "Örnek Engelsiz Kent Projesi" işbirliği protokolü imzalanacak.

18- İller Bankası kredi vadelerini uzatıyor.

- İller Bankası, belediyelere, 3, 5 ve 10 yıl vadeyle tahsis ettiği 3 ayrı kredi türünde vadeleri sırasıyla 5, 10 ve 15 yıla çıkarıyor.

- İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy:

"Vade konusunda yönetim kuruluna inisiyatif tanıyan karar, önceki gün yayımlandı. Kurul bir an önce toplanıp vadeleri uzatacak"

- "Yönetim kurulu, vadeleri proje bazında değil, kredi türüne göre belirleyecek. Bu yüzden subjektiflik söz konusu olamaz."

19- Nükleer santral ihalesi için 8'inci firma da şartname aldı.

- En son şartname alan firmalar, Çin'den China Nuclear Power Components Co. ile Hollanda'dan Unıt Investment oldu.

- TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya: "Nükleer santral yarışmasına yapılan başvurular memnuniyet verici."

20- Rus turist sayısındaki artış

- Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Hacısüleyman:

- "Bu yıl gelecek Rus turist sayısı geçen yıla göre yüzde 30 daha fazla olacak."

- "Rus tur operatörleri yüzde 50 artış bekliyordu, ancak benzin zamları ve artan maliyet nedeniyle bu artış yüzde 30 olarak gerçekleşecek."

21- Birileri polisi gözetliyor

- Trafik kazalarının önlenmesine yönelik ülke genelinde denetimler artarken, kontrolleri yapan polis memurları da polis başmüfettişleri tarafından denetleniyor.

- Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya:

- "55 polis başmüfettişi, değişik illerde trafikle ilgili hem polislerimizi hem de sürücüleri denetleme görevini ifa ediyor."

22- Dünya Optimist Sınıfı Yelken Şampiyonası, İzmir'in Çeşme ilçesinde başlayacak.

23- Turkcell Legends Cup Tenis Turnuvası, TED Kulübü Merkez Kort'ta başlayacak.

24- 2009 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçlarına hazırlanan (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kondisyon çalışmalarını sürdürecek.

25- Futbol liglerinde yer alan takımların, yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları takip ediliyor.


BUSH'UN GÜVENLİK DANIŞMANI HADLEY TÜRKİYE'DE

-ABD Başkanı Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, Ankara'da, Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı Babacan ile Genelkurmay üst düzey yetkilileriyle görüşmelerde bulunuyor. Görüşmelerde, PKK'ya karşı işbirliği, İran ve Irak gibi konuların ele alınması bekleniyor. (Saat: 11.00/12.00)

-KÖŞKTE OLAĞAN GÖRÜŞME

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul ederek haftalık olağan görüşmesini gerçekleştiriyor. (Saat: 15.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hindistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı M.K. Narayanan ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Erdoğan, Afrika Birliği Komisyon Başkanı Jean Pig'i kabul ediyor. (Saat: 12.00)

-BAKAN YILDIRIM HAKKINDA GENSORU

-CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında vereceği gensoru önergesinin gerekçelerine ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Genel Kurulda, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 13.00)

-MECLİS KOMİSYONU

-Çevre Araştırma Komisyonu, Greenpeace Akdeniz ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği yetkililerinden brifing alıyor. (Saat: 13.30)

-TBMM BASIN TOPLANTILARI

-DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit basın toplantısı düzenliyor.

-CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun ?Atatürk ve Cumhuriyete hakaret eden üst düzey bürokratın? kimliğini basın toplantısında açıklıyor.

-DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00/11.30/12.00)

-BAKAN ATALAY'DAN HIRSIZLIK TOPLANTISI

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ?Hırsızlık Suçları ile Etkin Mücadele Stratejisi'nin Geliştirilmesi Projesi?ni açıklayacağı ve asayiş hizmetlerini değerlendireceği basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN TÜZMEN İTKİP HEYETİ İLE GÖRÜŞÜYOR

-Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği yöneticileri ile görüşüyor. (Saat: 11.00)

-GÜLER-ELİEZER GÖRÜŞMESİ

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İsrail Ulusal Altyapı Bakanı Binyamin Ben Eliezer ve beraberindeki heyetle görüşmelerde bulunarak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00/12.00)

-MERKEZ BANKASI PPK, FAİZ İÇİN TOPLANIYOR

-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, gecelik borçlanma faizlerinin düzeyine karar vereceği Temmuz ayı toplantısını yapıyor.

-BAKAN ÇELİK KÜRESELLEŞME TOPLANTISINDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenecek olan ?Türkiye'de ve Dünyada Geçmişten Geleceğe Küreselleşme ve Bu Süreçte Gençliğin Yeri ve Anlamı? konulu toplantıya katılıyor. (Saat: 19.00)

-TÜRK BÜYÜKELÇİLER İŞADAMLARI İLE BULUŞUYOR

-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK), Sheraton Otel'deki çalışma yemeğinde yurt dışında görev yapan 100'dan fazla Türk Büyükelçisi ile Türk işadamları bir araya geliyor. Gecede, TOBB ve DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir konuşma yapıyor. (Saat: 20.30)

-TESK'İN KADIN GİRİŞİMCİLER AĞI ÇALIŞTAYI

-Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun iki gün sürecek olan Kadın Girişimciler Çalıştayı, TESK Otel'de başlıyor. Çalıştaya, 25 ilden girişimci kadınların yanında Kadın Girişimciliği Destekleme Merkez yöneticileri katılıyor. (Saat: 11.00)

-HERİTAGE VAKFI DA AB'Yİ SUÇLADI: ?ÖLÜMCÜL HATA?

-ABD'li düşünce kuruluşu Heritage Vakfı'nın üst düzey yetkililerinden Helle Dale, Washington Times'te yayınlanan makalesinde laik ve dindar Türkler arasındaki çatlağın giderek büyüdüğünü, devlet içindeki gerilmelerin ciddi bir biçimde gözüktüğünü öne sürdü.

-AKP'nin kapatılmasının Türkiye'nin iç siyaseti ve AB hedefi açısından ?yıkıcı? etkilerinin olabileceğini de savunan Dale, AB'nin Türkiye'nin Avrupa ile olan bağlarını sağlamlaştırmamasını ?ölümcül hata? olarak nitelendirdi.

-KÜRESEL KRİZ TEHDİDİ ALTINDA 50 MİLYAR DOLARLIK RİSK

-Büyük bölümü bankalar ve şirketler olmak üzere özel sektöre ait olan Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku, Ocak-Mayıs döneminde 7.3 milyar dolar büyüyerek 49.1 dolara ulaştı. Bunun 26.7 milyar doları bankalara, 20.1 milyar doları şirketler kesimine ait bulunuyor.

-İlk beş ayda bankalara ait borç 3.3 milyar dolar, şirketlerin kısa vadeli dış borcu 4.1 milyar dolar arttı, Merkez Bankası'nın toplam 2.3 milyar dolar olan kısa vadeli dış borcunun düzeyi ise fazla değişmedi.

-SATILAN HER 3 OTOMOBİLİN 2'Sİ İTHAL

-Otomobil pazarında Ocak-Haziran döneminde ithalatın pazar payı yüzde 66 olarak gerçekleşti. Buna göre satılan her 3 otomobilden 2'sinin ithal olduğu belirlendi. Otomobillerde ithalatın 1998 yılında yüzde 34 olan pazar payı, gelinen aşamada yüzde 70'e yaklaştı.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK: ?ÖĞRENCİ AFFI İÇİN VERİLERİ BEKLİYORUZ?

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci affı konusunda YÖK'den öğrencilerin ilişik kesme sebeplerini ve kesin sayısal verileri hakkında verileri beklediklerini söyleyerek, ?Bu veriler elimize geçtikten sonra, konuyu değerlendireceğiz ve ona göre bir şeyler yapılacak? dedi.

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN HASTANELERE SEZARYEN NEŞTERİ

-Sağlık Bakanlığı'nın, kurumsal performans kriterleri arasında sezaryen oranları da yer alıyor. Buna göre bir hastanede gerçekleştirilen sezaryenle doğum oranları da bir gösterge olacak. Sezaryen oranlarını düşürmek ve normal doğuma yönlendirmek amacıyla belirlenen bu kritere göre, Eğitim hastanelerindeki sezaryenle doğum oranının yüzde 20'yi, diğer hastanelerde ise yüzde 15'i geçmemesi gerekiyor.

-Sağlık Bakanlığı'nın sezaryen oranlarını Dünya Sağlık Örgütü standartlarına çekmek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda ise, sezaryenle doğum oranlarında düşüş yaşandı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2006 yılında sezaryen ile doğum oranı yüzde 40.8 iken, bu oran yüzde 32.8'e indi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber