Meclis, Dernekler Yasası'nı yeniden görüşecek

Haber Giriş : 01 Kasım 2004 06:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bu hafta yoğun bir gündem bekliyor. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bazı maddeleri bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderilen Belediye ve Dernekler yasaları görüşülecek konuların başında geliyor.

Genel Kurul, salı-perşembe günleri arasında saat 17.00'ye kadar çalışacak. Yarın patates üreticilerinin sorunlarına ilişkin iki ayrı araştırma önergesi birleştirilerek ele alınacak. Çarşamba günü Aile Araştırma Kurumu Genel Müdürlüğü kurulması ve teşkilatına ilişkin yasa tasarısı ile Polis Vazife ve Salahiyetleri Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri yapılacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bazı maddelerini bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye gönderdiği Dernekler Yasası ile Belediye Yasası, perşembe gününün gündemini oluşturuyor. Belediye Yasası, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sezer'in iade gerekçelerine göre değiştirilerek, Dernekler Yasası ise aynen kabul edildi.

Yeni TCK'nın yürütme ve uygulama şekline ilişkin yasa tasarısının ise TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmesinin ardından Genel Kurul'a indirilmesi bekleniyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından geçen hafta Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan 2005 yılı bütçesinin görüşmelerine de bu hafta başlanıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber