Meclis'te 'Kafası basmıyor' gerginliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2008 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun da aralarında bulunduğu bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sırasında, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan'ın, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata'ya yönelik, ?kafası basmıyor? sözleri gerginliğe neden oldu.

TBMM Genel Kurulunda, temel kanun olarak görüşülen, tasarının 1. bölümü üzerinde MHP grubu adına söz alan Kutluata, kent merkezlerindeki bazı okulların satılacak olmasını eleştirdi.

?Hükümet evlatlarının okullarını niye satar?? diye soran Kutluata, bazı okulların satılıp, onun yerine daha çok okul yapılabileceğini, ancak bütün okulların satılmasını anlayamadıklarını söyledi.

MHP'li Kutluata konuşurken, Ak Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, ?kafası basmıyor? diye laf attı.

Aykan'ın bu sözü MHP'li milletvekillerini sinirlendirirken, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ?ne demek o, sözünü geri al? diyerek Aykan'a tepkisini dile getirdi.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan da ?saygısız? diye bağırdı.

Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, ?(yolsuzluk yapıyorsunuz) diyorsunuz, bir şey demiyoruz, (hırsızlık yapıyorsunuz) diyorsunuz bir şey demiyoruz? dedi.

Karşılıklı laf atma sırasında, MHP'li Akcan, ?kör yaptınız bu milleti? deyince, Ak Parti'li Hıdır, ?Kör tabi, bu hizmetleri görmeyen kördür? dedi.

Abdülkadir Akcan'ın, ?herşeyi sattınız? diye bağırması üzerine Hıdır, ?satmadık hiç bir şeyi biz...? diye karşılık verdi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, tartışmanın uzaması üzerine, birleşime ara verdi.

Akşener, aranın ardından yaptığı konuşmada, milletvekillerini birbirlerine laf atmamaları konusunda uyardı.

-?LAF ATMALAR EDEP ÇERÇEVESİNDE OLMALI?-

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle görüşüp, şüphe ve eleştirileri doğrultusunda tasarıda düzeltme yapma gayreti içinde olduklarını bildirdi.

Kürsüden konuşmalar sırasında laf atmaların olabileceğini belirten Elitaş, ?Laf atmalar edep çerçevesinde olmalıdır. Konuşurken Türk Milletinin asaletine yakışır şekilde dikkatli olmamız gerekiyor. 'Bu ülkeyi sattınız' şeklinde laf atmalar olmamalı. Milletvekillerinin hangisinin bu ülkenin bir çakıl taşını daha fazla sevdiğinin ölçüsü yok. Burada iyi niyetli çerçevede kanun yapıyoruz? diye konuştu.

Bakanın anlattığı doğrulara bazı milletvekillerinin tahammül edemediğini ileri süren Elitaş, ?Yaptığımız iş millet için. 80 yılda 60 hükümet geldi; 3'ü AK Partinin. Bizim yaptığımız okulu hiçbir hükümet yapmadı? dedi.

Elitaş, Anadolu'da ?Ölüsü olan bir gün, delisi veya hastası olan her gün ağlar? deyimi olduğunu anımsatarak, ?Hastasına bakmakta zorlanan 300 bin kişinin sıkıntısının giderilmesine gayret gösteriyoruz. Yaptıklarımız başkalarının hayallerinde bile olmadığından kabul edemiyorlar? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber