Ege'de çöl sıcakları

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın tatil cennetleri Marmaris ve Ortaca ilçelerinde çöl sıcakları yaşanıyor.

Gölgedeki sıcaklık, öğle saatlerinde Marmaris'te 39, Ortaca'da da 42 dereceye kadar çıktı. Her iki ilçedeki güneş altında hissedilen sıcaklık 50 dereceyi aştı. Güneşin altındaki sıcaklığı ölçmek isteyen bazı tatilcilerin ellerindeki termometreler tavan yaptı. Afrika sıcakları, sahilleri, havuzları ve su parklarını ise canlandırdı. Marmaris'teki su parklarıyla Uzunyalı, Siteler ve İçmeler plajları, Ortaca'nın İztuzu Sahili tatilcilerin akınına uğradı. Bazıları, sıcağın etkisiyle uzandığı yerde uyuya kalırken, bazısı da denizin içine kurdurdukları masanın etrafındaki sandalyelere oturarak serinlemeye çalıştı.

Havanın çok sıcak olduğunu belirten yerli ve yabancı tatilciler, sahiller ve havuz kenarlarında hem serinlemeye hem de tatilin keyfini çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Meteoroloji yetkilileri, mevsim normalleri üzerinde seyreden bölgedeki hava sıcaklığının, artarak etkisini sürdüreceğini, 21 Temmuz Pazartesi günü gölgedeki hava sıcaklığının Marmaris'te 40, Ortaca'da ise 45 dereceyi aşmasını beklediklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber