Çalışma Bakanlığı, yurtdışı görevde, 'yabancı dil bilme' zorunluluğunu kaldırdı

Haber Giriş : 19 Temmuz 2008 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, yurtdışı işçi hizmetleri uzman yardımcılığı ve uzmanlığa atama yönetmeliğinde ilginç iki değişiklik yapıldı. Yabancı dil bilme zorunluluğu kaldırılırken, 4 yıllık fakülte mezunu olmak yeterli sayıldı.

Dil şartı kalktı

Sınava giriş için Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nda (KPDS), son beş yıl içinde yabancı dilden en az (C) düzeyinde başarılı olunduğunun belgelenmesini hükmeden yönetmelik maddesine yeni düzenlemede yer verilmedi. Eski düzenlemede mezun olunması gereken düzenlemeler tek tek sıralanırken, yeni düzenlemede, "Üniversitelerin 4 yıl süreyle örgün eğitim veren fakültelerinden veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olma" ifadesine yer verildi. Böylece, başta ilahiyat fakülteleri olmak üzere 4 yıllık okullardan mezun olan herkese kadro yolu açıldı.

Yazılı beyan yeterli

Sınavı kazananlardan daha önce her türlü iklim koşullarında görev yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü devlet hastanelerinden verilmiş sağlık raporu istenirken, yeni düzenlemeye göre, ilgilinin görev yapmasına engel bir halinin bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı yeterli sayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber