İmamlar Badminton öğreniyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2008 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Badminton Federasyonu arasında yapılan anlaşma gereği 80 cami imamı bu sporu öğrenmek ve Kur'an kursuna gelen öğrencilerine öğretmek için Ankara'da toplandı. Eşofman yerine kumaş pantolon-gömlekle sahaya inen imamlar ilk kez denedikleri badmintonu başarıyla oynadı.

Kursa katılan imamlara oyunun inceliklerini anlatan Türkiye Badminton Federasyonu'ndan Fatih Kaymaz, Diyanet İşleri Başkanlığıyla yapılan protokol gereği 110 camiye bu hakkın tanındığını yaklaşık yüzde 90 katılımla 80 camiden hocanın bu eğitimi almak için geldiğini söyledi. Kursun 3 hafta süreceğini ve sonrasında katılımcılar arasında bir turnuva düzenleneceğini söyleyen Kaymaz, ilk üçe girenlere madalya ve öğrencileri başarılı caminin imamlarına kupa verileceğini açıkladı. Kaymaz asıl amaçlarının

badminton sporunu tanıtmak ve sevdirmek olduğunu belirterek, "Top saydırma, top sektirme ve set atma gibi şeyleri gösteriyoruz. Müsabaka öncelikli amacımız değil. Sadece badminton nedir, onu öğretiyoruz onlar da çocuklara öğretecekler" diye konuştu.

Sahanın en yaşlı oyuncusu Gölbaşı Mahalle Cami İmamı İbrahim Çavdar, "Turnuvanın adını hatırlamıyorum. İlk kez oynuyorum. Masa tenisi oynamıştım ama bu farklı. Masa tenisi olsa farklı sonuçlar olurdu. Bahçem müsait. Çim saham var. Bu işi öğrencilerle devam ettireceğiz. Haftada bir gün ikindiden sonra futbol oynuyoruz çocuklarla" dedi. Turnuvanın ismi sorulduğunda Çavdar elindeki raketten okuyarak badminton diyebildi.

Bir diğer oyuncu Hasan Çalışkan şampiyonluk için emin konuştu. Çamlıtepe Camii imamı olan Çalışkan iki katlı caminin giriş katını badminton için tahsis etmeyi planlıyor. Çalışkan, "İlk defa bu sporla karşılaştım. Zevkli güzel bir spor olduğunu gördüm. Çocuklarla bu sporu öğreteceğim. Cami iki katlı. Alt katta kurarız, çocuklarla oynama şansım olur. Arkadaşlardan biraz daha başarılı olduğumu gördüm. Elim, gözüm yatkın" diyerek iddialı olduğunu söyledi.

Spor ayakkabısı olmadığı için arkadaşlarını tribünden izlemek zorunda kalan Gölbaşı Mevlana Cami İmamı Yılmaz Ceylan ise, "Zevkli olduğunu gördük. Gelirken spor ayakkabılarıyla gelmediğimiz için spor ayakkabısı olanlar oynuyor, biz de seyrediyoruz" dedi. 'Şampiyon olur musunuz?' şeklindeki bir soruya ise Çalışkan, "İnşallah. Gördük, güzel zevkli bir oyun. Çocuklarla oynarız. Camim geniş, Kocatepe'den sonra Ankara'nın en büyük ikinci camisi. Turnuvada iddialıyız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber