Vali Yiğenoğlu'ndan yolsuzluk iddialarına cevap

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Temmuz 2008 17:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ahmet BAYRAK/MUĞLA, (DHA)

HAKKINDAKİ, ?zimmet', ?görev gaspı' ve ?annesi için yolluk aldığı' iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın ön inceleme izni verdiği Muğla eski Valisi Lütfi Yiğenoğlu, ?Muğla Valiliği'ne dönmek için Danıştay'a dava açtım. Bu tür iddiaları Danıştay'ı etkilemek için ortaya atıyorlar. İddiaların hepsi asılsız? diye konuştu.

Sedir Adası'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kaçak olarak yaptırılan inşaatı 2001 yılında, yıktırması ardından merkeze alınan, 6 yıllık hukuk savaşından sonra 2007 yılında göreve iade edilen ve son olarak 2 Mayıs 2008 tarihinde merkeze alınan Muğla eski Valisi Lütfi Yiğenoğlu, hakkındaki iddialarla ilgili konuştu.

Haksız biçimde merkeze alındığını, Muğla Valiliği'ne dönmek için kararın yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açtığını belirten Yiğenoğlu, ?Henüz, Danıştay'da dava görüşülürken, hakkında ?zimmetine para geçirme', ?annesine yolluk çıkarma' ve ?hakkı olmadığı halde Muğla Turizm Altyapı Birlikleri görevini yürütme' türünde iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar üzerine İçişleri Bakanı Beşir Atalay ön inceleme onayı verdi. Ancak, bu iddiaların ve suçlamaların tümü asılsız. Danıştay'a açtığım davayı etkilemek için böyle asılsız iddialar ortaya atıyorlar. Alnım açık, Atatürk'ün çizgisinden çıkmadım. Muğla Valiliği görevine tekrar geleceğim? diye konuştu.


Vali'ye zimmet suçlaması

?MAAŞ FARKIMI ALDIM?

Vali Yiğenoğlu, kanunsuz hiçbir iş yapmadığını belirterek iddiaları yanıtladı. Muğla eski Valisi Lütfi Yiğenoğlu, zimmete para geçirme olayının kesinlikle olmadığını savunurken şöyle dedi:

?6 yıl merkez valiliği yaptığım dönemde daha az maaş aldım ve encümen başkanlığı hak edişlerimi ise hiç alamadım. 1983 yılında çıkan kanunda, ?görevine dönen memur maaş farkını ve hak edişlerini alır' maddesi var. Ben de 6 yıl boyunca biriken maaş farkımı ve hak ettiğim miktar alan 18 bin YTL'yi aldım.

Bu parayı almam gerektiği, göreve dönerken Danıştay kararında da belirtildi. Bu zimmet değil, hak ettiğim paradır. Muğla Turizm Altyapıları Hizmet Birliği Başkanlığı görevini halen yürüttüyorum. Başkanlığa seçimle geldim. Bu birlik Sosyal Yardımlaşma Vakfı gibi değildir. Vali bulunduğu ildeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın başına getirilir, valilik görevi bitince oradaki görevi sona erer.

Ancak, Turizm Altyapıları Hizmet Birliği Başkanlığı öyle değildir. Seçimle başkan olunur ve seçimle görevden alınır. Ben istifa etmedim. Halen Muğla Turizm Altyapıları Hizmet Birliği Başkanıyım. Ben olmadığım sürece bu birliğin toplanması mümkün değil. Suç işlenmiş olur. Bodrum'da Turizm Altyapıları Hizmet Birliği'nin bir meclis üyesi bu konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu; ?Lütfi Yiğenoğlu olmadan birlik toplandı bu hukuka aykırı' dedi. Bunun sonucunu bekliyoruz.?

Yiğenoğlu, annesine aldığı yolluğun yasal olduğunu savunurken, annesine bakmakla yükülü olduğunu, onunun bütün bakımını üstlendiğini söyledi. Vali Lütfi Yiğenoğlu, ?Annemin tüm bakımı benim üstümde. İki yıl önce annem kalp ameliyatı oldu. 4 bin YTL değerinde kalp pili takıldı. Bunların hepsi yasal ve doğrudur. Annem bana bağlı yaşadığı için harcırahların hepsi de yasaldır? diye konuştu.

?YENİ VALİ SUÇ İŞLEDİ?

Kendisinden sonra atanan Muğla Valisi Ahmet Altıparmak'ın suç işlediğini ileri süren Lütfi Yiğenoğlu, Özel İdare Müdürü Ali Topçuoğlu ve 8 memur hakkında ?ihaleye fesat karıştırma' ve ?yolsuzluk yapma' suçlarından 30 Nisan tarihinde Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını söyledi.

Yiğenoğlu, bu davaya ilişkin olarak söz konusu kişileri açığa aldığını vurgularken, ?Hakkında böyle ağır iddialar olan müdür ve memurların görevde kalması mümkün değil. Ancak, aklandıktan sonra dönebilirler. Mahkeme başlamadan benim yerime atanan Vali Ahmet Altıparmak, onları görevine iade etti. Bu suçtur. Ahmet Altıparmak, dava bitmeden göreve iade edemez. Asıl suçu olmayan Milas Kaymakamı Bahattin Atçı'yı görevden aldı. Bir hafta sonra kaymakam görev döndü. Burada haksız ve hukuksuz olaylar yaşanıyor? dedi.

?AYDIN AYAYDIN, İSTEMİHAN TALAY'IN DÜNÜRÜ?

Yiğenoğlu, iddiaları ortaya atanlar hakkında dava açacağını belirtirken, başlatılan incelemeye köşe yazısında yer veren Aydın Ayaydın'a da tepki gösterdi. Lütfi Yiğenoğlu, şöyle devam etti:

?Beni 2001 yılında görevden aldıran dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay'dır. İstemihan Talay, ?Bu valiyi görevden alın yoksa hükümeti bozarım' tehdidinde bulunmuştur. Ben kendisi hakkında tazminat davası açtım ve 4 bin YTL kazandım. Benim hakkımda asılsız iddiaları ortaya atan Aydın Apaydın, İstemihan Talay'la dünürdür. Bu nedenle benimle uğraşıyor. Danıştay'daki davamı etkilemeye çalışıyor. Aydın Ayaydın hakkında dava açacağım. Bu haberleri yaparken bana bir kelime dahi sormadı. Gazetecilik etiğinin dışında yazı yazdı. Beni yıpratmak istiyorlar. Bütün bu olumsuzluklara karşın Danıştay'da davayı kazanarak Muğla Valiliği görevime geri döneceğim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber