Sevgilisini öldüren muhtar intihar etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Temmuz 2008 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail AKAR- Metin ÇELİK/SANDIKLI- ALANYA/AFYONKARAHİSAR, ANTALYA, (DHA)

ANKARA'da bir pavyonda tanışıp beğendiği 34 yaşındaki Gökçek Yıldız'ı yeni bir hayat kurmak için getirdiği Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, ?geri dönmek istediği' gerekçesiyle beylik tabancasıyla öldüren Afyonkarahisarlı muhtar 44 yaşındaki Mehmet Ölçüm, tutuklu bulunduğu Alanya Kapalı Cezaevi'nde dün geceyarısı kendini çamaşır ipiyle asarak intihar etti.

Ölçüm'ün kuruttuğu çamaşırları toplama bahanesiyle gündüz çamaşırhaneye gittiği, naylon çamaşır ipini kuruttuğu çamaşırlarının altına saklayarak koğuşa götürdüğü belirlendi.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Kızık Beldesi'nin Güney Mahallesi'nin muhtarı olan evli ve 2'si kız 3 yetişkin çocuk babası Mehmet Ölçüm, Ankara'da bir pavyonda tanışıp beğendiği Gökçek Yıldız'ı pavyondan çıkararak 15 Temmuz'da Manavgat'ta bulunan bir arkadaşının yanına getirdi.

Gökçek Yıldız ile birlikte 2 gece arkadaşının evinde kalan Ölçüm, bir taraftan ona ev açıp Manavgat'ta yeni bir hayata başlamanın planını yaparken bir taraftan da iş aramaya koyuldu.

GERİ DÖNMEK İSTEYİNCE ÖLDÜRDÜ

17 Temmuz sabahı birlikte bot turuna çıkan Ölçüm ve Yıldız, gezinin ardından ırmak kenarındaki bir lokantada yemek yiyip alkol aldı. Bu sırada uzun bir telefon görüşmesi yapan Gökçek Yıldız, telefonu kapatınca Ölçüm'e Ankara'ya eski hayatına dönmek istediğini söyledi.

Yıldız ile tartışmaya başlayan Mehmet Ölçüm, daha önce kadının çantasına koyduğu beylik tabancasını istedi. Tabancayı alıp beline takan Ölçüm, Yıldız'a biraz yürümek istediğini söyledi. Gitmekten vazgeçmesi için yol boyunca Gökçek Yıldız'a dil döken Mehmet Ölçüm, ikna edemeyince Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kültürevi'nin önünde tabancasını çekip kadına 4 el ateş etti.

Vücuduna 3 kurşun isabet eden Gökçek Yıldız yere yığılırken, Mehmet Ölçüm silahı kendi alnına dayayarak intihara kalkıştı ancak çevredekiler tarafından engellendi. Silahı elinden alınan Ölçüm'ü gözaltına alan polisler olay yerinden götürürken, ağır yaralı Gökçek Yıldız düştüğü yerde yapılan müdahalenin ardından ambulans ile Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda öldü.

İPİ NASIL ALDIĞI KAMERAYA YANSIDI

Antalya Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Gökçek Yıldız'ın cenazesi bugün yakınlarına teslim edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alanya L tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Mehmet Ölçüm ise dün gündüz saatlerinde çamaşır yıkama bahanesiyle çamaşırhaneye gitti.

Bir parça naylon çamaşır ipini eşyalarının altına saklayan Ölçüm, geceyarısı kalkıp yakınlarına kısa bir veda notu yazdı. Notta, bir can aldığını ve vicdan azabı çektiğini belirten Ölçüm, yazıyı ?Canım size feda' diyerek bitirdi. Saat 01.30 sıralarında kendisini koğuştaki banyodaki demire asan Ölçüm'ün cesedi sabah bulundu.

Ölçüm'ün naylon çamaşır ipini nasıl ele geçirdiğini araştıran cezaevi yetkilileri, ortak kullanım alanlarını 24 saat süreyle izlemeye yarayan kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerine bakarak olayı çözdü. Ölçüm'ün cenazesini Alanya Belediye morgundan muhtar arkadaşları teslim aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber