Bakan Çelik: Şuan çalışan her 3 öğretmenden birisini biz atadık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Kanaltürk ekranlarında yaptığı açıklamada, "Şuanda sistokullarda görev yapan sistemdeki her üç öğretmenden birinin kendi hükümetleri döneminde atandığını belirtti.Toplam 340 bin istihdam oluşturmuşuz. Bunun bir kısmı yardımcı personel, idari personel, usta öğretici... Yardımcı personeli, usta öğreticiyi, idari personeli çıkarınca kadrolu ve sözleşmeli atanan öğretmen atanan sayısı 160 bindir. Bu atamalar ile birlikte bu sayı 180 bine çıkacaktır. " dedi.

Ustaöğretici sayısının bu sayıda dahil olmadığını belirten çelik "Ustaöğreticileri de buna dahil edersek (okul öncesi eğitim, halk eğitim merkezlerinde usta öğretici var) bu rakam 250 bine ulaşır. Bu atamalar devam edecektir. Devlet her konuda kısıntı yapabilir. Ama eğitimde, sağlıkta ve güvenlikte bu olmaz. Öğretmen atamaları devam edecektir. sağlık personeli devam edecektir." dedi.

Bakan Çelik ayrıca eğitim fakültelerindeki puan artışının önemine değindi. Çelik "Öğretmenlik öyle cazip hale geldiki. Eğitim fakülteleri hukuk fakülteleri ile yarışıyor. Yüzdelik olarak yüzde 90 ile eğitim fakültesine öğrenci ile alınırken bu rakam yüzde 10 dilimine indi. Bu ne demek? Daha kaliteli çocuklar artık eğitim fakültesine giriyor. Biz de KPSS ile bu en kaliteli çocuklar arasındaki en kalitelelileri alıyoruz. Bilişim teknolojilerini iyi bilen, modern eğitim programlarını özümseyen gençler bunlar. Genç eğitim ordusu ile karşı karşıyayız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber