Şener'den yeni parti açıklaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat ÇAKIR - İSTANBUL DHA

Uluslararası Muhasebe Tarihçileri Konferansına katılmak için Ankara'dan İstanbul'a gelen AKP'nin eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı yeni Öğretim üyesi Abdüllatif Şener,başlattığı siyasi hareketi eleştiren köşeyazarlarının eleştirilerini Atatürk Havalimanı'nda yanıtladı.

Şener, ?Eline kağıdı kalemi alıp kendi başına yapılan yorumlardan öte toplumu görmek lazım. Türkiye'yi, Anadolu'yu görmek lazım. Bunu gördüğünüz zaman güçlü bir sesin var olduğunu her zaman hissedeceksiniz. Ben de o güçlü sese cevap vereceğim" dedi.

Şener,İstanbul'da gazetecilerin kendisine gösterdiği ilgiye şaşırarak İstanbul'da hocalık faaliyeti içerisinde bulunduğunu belirterek, ?Kamuoyu daha çok siyasi faaliyetlerden beni izliyor ama benim hayatımın önemli kısmında kitaplar var,bilimsel çalışmalar var,bildiriler var,hocalık var. Bugün de İstanbul'da bu hocalık faaliyetlerin bir parçası olarak bulunuyorum" derken kendisini karşılamaya kimsenin gelmediğine de dikkat çekti.

Yeni oluşum hareketinin gelişimine yönelik bir soru üzerine Şener, bu konuda şunları söyledi: ?Sitenin ismi Yeni Oluşum olduğu için bunu bir ismi olarak algılayanlar var. Bu bir parti ismi değil. Bu çok genel bir ifadedir. Yeni bir siyasi hareket ortaya zaman veya çıkmak için çalışmalar başladığı zaman bunun yeni oluşu olarak nitelendirildiği biliyoruz. Ben daha önce bir irade beyanında bulundum. Türkiye'de siyasette boşluk vardır. Geniş bir seçmen kitlesi mevcut siyasi yapıların dışında güveneceği sahip çıkacağı yeni bir siyasi hareket aramaktadır. Vatandaş kitlesinin aramış olduğu bu yeni siyasi yapıyı oluşturma kararı verdim. Bu bir karar. Bu bir irade beyanı. Çalışmalara başladığımla ilgili veya ne zaman tamamlanacağı ilgili herhangi bir açıklama yapmadım. Şu anda ön çalışmalarımın sürdürüyorum. Önümüzdeki günlerde gerekli açıklamaları yapacağım" diye konuştu.

Bazı köşe yazarlarının Abdullatif Şener'in seçim bölgesi olan Sivas'tan bile destek alamadığı şeklinde çıkan yazılar için ne diyeceği şeklideki bir soruya ise şu cevabı verdi: ?Bu söylenenler doğru şeyler değil. Taraflı, yanlı bir takım yaklaşımlarla farklı şeyler söyleyenler olabilir.Ama Türkiye'nin her tarafında Sivas, Tokat, Ağrı, Eskişehir, Konya, Denizli gittiğim illerdir. Şu anda tek başınayım. Tek başıma olduğumu burada da görüyorsunuz. Herhangi bir örgütüm yoktur. Buna rağmen hangi ile gidiyorsam Bir partinin genel başkanından daha büyük coşkularla karşılanıyorum. Bunun bir anlamı,bir değeri vardır. Dolayısıyla eline kağıdı kalemi alıp kendi başına yapılan yorumlardan öte toplumu görmek lazım .Türkiye'yi, Anadolu'yu görmek lazım. Bunu gördüğünüz zaman güçlü bir sesin var olduğunu her zaman hissedeceksiniz.Ben de o güçlü sese cevap vereceğim"

Abdüllatif Şener ayrıca AKP içinden görüştüğü milletvekilleri olup olmadığı konusunda ise, ?Günlük bazı siyasi ilgi alanları dışında kalıcı doğru bir şey yapmaya çalışıyorum ? şeklinde cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber