İzmir Buca'da operasyon genişliyor: 7 kaymakamlık görevlisi gözaltında

Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 15:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Taylan YILDIRIM- Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

İZMİR'in Buca İlçesi'ne bağlı Kaynaklar Beldesi'nde gerçekleştirilen 19 kişinin tutuklandığı operasyonla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine ikinci dalga geldi ve valilik ile kaymakamlıkta görevli 6 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların, vatandaşların şikayet dilekçelerini işleme koymadıkları, işlerinin ilerlemesini engelledikleri ve tehdit ettikleri öne sürüldü.

Kaynaklar Beldesi'nde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 6 aylık takip sonrasında 20 gün önce düzenlediği operasyonda, ?ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma, silah kaçakçılığı, ateşli silahlar kanuna muhalefet, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık' suçlamalarıyla gözaltına alınan ve aralarında AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.S., Buca İkinci Bölge Tapu Müdürü A.S.'nin de bulunduğu 19 kişi tutuklanmıştı.

SAVCILIĞA BAŞVURU OLDU

Operasyonun ardından bazı vatandaşlardan gelen şikayet dilekçeleri ve başvurular üzerine soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı Murat Gök, yeniden harekete geçti. Vatandaşların Kaynaklar Belde belediyedeki yolsuzluklarla ilgili olarak Valilikle, Buca Kaymakamlığına yaptıkları başvuruların, şikayetlerin işleme alınmadığı, zora koşulduğu ve tehdit edildiği yönündeki şikayetleri üzerine Gök'ün talimatıyla ikinci soruşturma başlatıldı. Araştırma sonrasında da valilik ve kaymakamlıkta görevli 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber