Belediye Başkanı İstanbul'dan Rize'ye kadar yüzecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

RİZE'nin AKP'li Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İstanbul-Rize arasında yapılması planlanan yüzme maratonuna kendisinin yüzerek katılacağını açıkladı.

Rizeli bazı girişimciler tarafından düzenlenen İstanbul-Rize arası yüzme maratonunun 2010 yılında yapılacağı belirtildi. Maratonun organizasyonunu yapan Rizeli girişimci Ecevit Köseoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı makamında ziyaret etti. Belediye başkanından destek isteyen Köseoğlu, 2010 yılında yapılması planlanan İstanbul-Rize yüzme maratonunun 3 ayda bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Projenin genel amacının ?eve dönüşün denizden bile olabileceği' olduğunu belirten Köseoğlu, ?2010 yılının 30 Mayıs'ında İstanbul Riva'da verilecek start ile başlatılacak yüzme maratonu 25-26 Ağustos'ta Rize Limanın da tamamlanması düşünülüyor. Havaların iyi gitmesi durumunda boğaz ve körfez birer seferde geçilecek olup, günde 10-15 km yüzme hesaplanıyor. Böylece eve dönüşün 3 ay gibi bir sürede tamamlanması planlanıyor? dedi.

Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yüzme maratonuna kendisinin de katılacağını ve İstanbul'dan Rize'ye kadar yüzeceğini söyledi. Bakırcı, ?Projeyi duyunca çok heyecanlandım ve çok duygulandım. Rizelilerin iş bilirliğini ve cesaretini dünyaya tanıtacak olan bu proje içinde ben de varım. İlimizin tanıtımı içinde çok önemli bir faaliyet olacak kanaatindeyim. Proje biraz daha geliştirilerek, daha çok yüzücüyle de yapılabilir. Hem Rize Belediyesi olarak hem de şahsım olarak ilimiz için faydalı olacak bu proje içinde yerimizi alacağız. Ben de yüzerek bu projeye destek vereceğim? diye konuştu. Belediye Başkanı Bakırcı, fırsat buldukça denizde yüzüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber