Gözaltına alınan Milli görüşçüler kızgın

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Temmuz 2008 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin dün 5 ilde eş zamanlı düzenledikleri operasyonda, 'Hükümeti yıkmak', 'Kaos ortamı oluşturmak', 'Terör örgütü kurmak' ve 'Halki isyana teşvik suçlamasıyla, İş Partisi ve Milli Görüşe yakınlığı ile bilinen Milli Çözüm Dergisi yönetici ve yazarlarının bulunduğu 26 kişi gözlatına alındı.

Elazığ'da gözaltına alınan Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül, sağlık kontrolünden geçirldikten sonra,"İsrail, ABD ve AB karşıtı herkes, Ergenekoncuysa, Türkiye'yi hapishaneye çevirsinler."dedi. Terörle Mücadele Şubesi önünde arkadaşlarını bekleyen ve Milli Çözüm Dergisi adına konuştuğunu söyleyen Akın Cengiz'de Milli Görüşü savunan insanlar olduklarını belirterek, Ergenekonla bağlantılarının olmadığını belirtti.

Adana Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla yürütülen operasyonda İstanbul'da gözaltına alınan Prof. Dr. Uçkun Geray (İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden emekli öğretim görevlisi, İsçi Partisi'nden 3. bölge milletvekili adayı) ve Nuran Gökdemir (İşçi Partisi eski Sarıyer İlçe Başkanı-Ulusal Kanal Reklam Müdürü) ile İstanbul'da gözaltına alınan diğer şüpheliler gece saat 22.00 sıralarında THY'ye ait tarifeli uçakla Konya'ya getirildi. Elazığ'da gözaltına alının Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül, karayolu ile gece saat 23.00 sıralarında Konya'ya getirildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücedele Şubesi'nde (TEM) sorgularına başlanan 26 şüpheli bu sabah saat 07.20'de Numune Hastanesi'ne getirlerek sağlık kontrolünden geçirildi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı hastaneye, midibüsle getirilen şüpheliler, polis eşliğinde elleri plastik kelepçeli olarak Acil Servis'e alındı. Sağlık kontrolünden geçen 26 kişi sorgularına devam edilmek üzere TEM Şubesi'ne götürüldü.

Terörle Mücadele Şubesi önünde bekleyen Ahmet Akgül ve Milli Çözüm Dergisi'nde gözaltına alınanların yakınları, Ahmet Akgül ile İstanbul'dan gelen diğer şüphelilerin Terörle Mücadele Şubesine girişleri sırasında alkışla karşıladı. Grubun arasında bulunan bir kişinin baş parmağını havaya kaldırıp, kameralara, "Biz, milli çözümcüyüz. Vatanını, milletini satan insanlara karşı mücadele eden insanlarız., dedi

'NEDEN GÖZALTINA ALINDIĞIMI BİLMİYORUM'

Elazığ'da gözalıtana alınan Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra basın mensuplarının neden gözaltına alındığınız sorusuna, "Niçin gözaltına alındığmı bilmiyorum.' şeklinde cevap verdi. Akgül, daha sonra "İsrail, ABD ve AB karşıtı herkes, Ergenekoncuysa, Türkiye'yi hapishaneye çevirsinler."şeklinde konuştu.

'GÖZALTINA ALINANLAR KARINCAYI İNCİLTMEYEN İNSANLARDIR'

Terörle Mücadele Şubesi binası önünde arkadaşlarını bekleyen ve Milli Çözüm Dergisi adına açıklama yaptığını söyleyen Akın Cengiz, gözaltına alınan arkadaşlarının karıncayı inciltmeyen insanlar olduğunu söyledi. Akın Cengiz,"İddianameyi tam görmedik. Ama, Ergenekonla adlandırılıyorlar. Milli Çözüm Dergimiz 5 yıldır çıkıyor. En son sayılarında da Ergenekon eleştiriliyor. Ergenekon anlamında ilişkimiz yok. Çetecilek anlamında da bir ilişkimiz yok. Gözaltına alınan arkadaşlarımız, karıncayı inciltmeyen insanlardır. Fakirlere yardımcı olurlar. Çevrelerine yardımcı olurlar. Milli Çözüm Dergisi, Milli Görüşe inanan insanların çıkardığı dergidir. Arkadaşlarımızın serbest bırakılacağına inanıyorum. Dergimiz 5 yıldır yayınlanıyor, başta valilik ve emniyet olmak üzere tüm resmi kuruluşlara gidiyor. Çete anlamında hiçbir işlem yok. Bunların hepsi iftiradır. Gerçekler ortaya çıkacak. Ergenekon davasında süreç devam ediyor. Milli Çözüm Derigisi, solcu, sağcı ya da dindar değil. Vatanını, milletini seven herkesin, vatanını , milletini sevme, koruma anlamında uyarmak için beraberce, hareket etmesini gerektiğini savunan bir dergidir. Bu anlamda Ergenekondaki kişilerle aynı milli söylemlerde ve aynı ortamlarda bulunmuş olabilirler. Ergenekonla bazı söylem birlikteliği olabilir, bu doğaldır. Toprak satılmasın, IMF'den borç alınmasın gibi ifadeler kullanılmıştır. Bunu aynı şekilde kullanan Ergenekon mensubu olabilir. Bu anlamda bir parelellik olabilir ama Ergenekonla bağlantımız yok." dedi.

Gözaltına alınan kayınbiraderi Mahmut Beriz'i bekleyen Ali Ünal'da," Kaynım dondurmacılık yapıyor. Niçin gözaltına alındığını bilmiyorum. Ama içimiz rahat. Serbest bırakılacak. Çünkü bir insanı bile inciltmezdi. Bu operasyonda dergiyi dağıtanlar bile gözaltına alınmış."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber