Kritik görevlere 'Zekeriya' damgası

Haber Giriş : 24 Temmuz 2008 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Kamuoyuna damgasını vuran Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün ardından kritik iki ayrı göreve atanan savcıların isimlerinin de ?Zekeriya' olması dikkat çekti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya, siyasi partilerde görevli Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Sevimli'yi ?Ak Parti? sorumlusu yaptı. 30 Ağustos tarihinde Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başsavcılığı'na da Zekeriya Duran gelecek.

Kamuoyuna damgasını vuran Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün ardından, kritik iki ayrı göreve atanan savcıların isimlerinin de ?Zekeriya' olması dikkat çekti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, siyasi partilerde görevli Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Sevimli'yi ?Ak Parti? sorumlusu yaptı. Başsavcı Yalçınkaya, AKP'den sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ufuk Şimşek'in sağlık sorunları yaşaması nedeniyle göreve, MHP'den sorumlu olan savcı Zekeriya Sevimli'yi atadı. Sevimli, bundan böyle AKP hakkındaki belge ve bilgileri toplayacak.

ASKERİN TERCİHİ DE ?ZEKERİYA' OLDU

30 Ağustos tarihinde Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başsavcılığı'na Zekeriya Duran gelecek. Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başsavcısı Kıdemli Hakim Albay Saim Öztürk'ün emekli olmasıyla boşalacak koltuğa oturacak olan Duran'ın, Ergenekon soruşturması çerçevesinde Zekeriya Öz ile bir araya geldiği de iddia edildi.

Savcı Zekeriya Duran, Ergenekon soruşturması çerçevesinde Jandarma eski Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ve 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un gözaltına alınma işlemleri sırasında görev yaptığı da belirtildi.

İBRANİ PEYGAMBERLERDEN BİRİNİN ADI

İsim sözlüklerinde ?Zekeriya' adının anlamı, ?İbranî peygamberlerinden birinin adı' olarak yer alıyor. P>

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber