Erdoğan'a KEY ödemesi yok

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Temmuz 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

160.000 sayfalık KEY listesi okey

KEY hak sahiplerinin yer aldığı liste için Resmi Gazete en az 160 bin sayfadan oluşacak. Bu Resmi Gazete'den, teknik nedenlerle sadece üç tane basılabiliyor

Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletme Müdürü Ramazan Sakça, KEY ödemeleri listesinin pazar günü mükerrer Resmi Gazete'de yayınlanacağını açıkladı. Böylece vatandaşların pazartesi KEY paralarını alması kesinleşti. Sakça, listelerin hem CD hem de elektronik ortamında dosyalar halinde bildirildiğini, 160 bin veya 180 bin sayfa olarak düzenlendiğini kaydetti. Listelerin her biri 2 bin sayfadan oluşacak 80 veya 90 cilt halinde basılacak.

30 KURUŞLUK GAZETE 500 YTL

Ramazan Sakça, çok büyük içerikli olması nedeniyle listeleri gösteren Resmi Gazete'nin ilk aşamada 3 tane basılacağını, daha sonra ihtiyaca göre baskı yapılabileceğini bildirdi. Resmi Gazete'nin perakende satış fiyatı 30 YKr... Ancak, KEY ödeme listelerine ilişkin Resmi Gazete'nin fiyatı sayfa sayısına göre belirlenecek. KEY listelerinin yer alacağı mükerrer Resmi Gazete'nin fiyatı, sayfa sayısına göre 500 ya da 562,5 YTL olacak.

Erdoğan'a KEY ödemesi yok

ÇALIŞANLARDAN KEY kesintisi yapıldığı dönem kendi işinin patronu olan Başbakan Erdoğan, KEY ödemelerinden para alamayacak. Erdoğan gibi KEY kesintisinin yapıldığı yıllarda bordrolu çalışmadığı için KEY alamayacak bakanlar şunlar: Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Devlet Bakanı Nimet Çubukcu... Buna karşın siyasete üniversiteden veya kamu kurumlarından gelen bakanlar ise KEY ödemelerinden yararlanacak. Bu bakanların KEY'leri ise, lojmanda oturdukları ve yurtdışında bulundukları süreler düşüldükten sonra ödenecek. Bu durumda olduğu için KEY alacak bakanlar şunlar: Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik...

Ziraat'te hesabı olan ATM'den çekebilir

8 milyon 493 bin 956 kişiye toplam 2 milyar 855 milyon YTL'lik KEY ödemesi yapılacak. Kişi başına yapılacak ödeme tutarı 1 YTL ile bin 391 YTL arasında değişiyor.

www.keyodemeleri.com internet sitesinden net alacağınızı T.C. kimlik numarası ve SGK numarası ile öğrenebilirsiniz.

Bu ödemeler NEMA'lar kadar yüksek miktarlar içermiyor. 3 milyon 800 bin kişi ile 1-50 YTL arasında para alacak. Ziraat Bankası veznesine gittiğinde 3 YTL ya da 5 YTL gibi cuzi miktarlar almaya hazırlıklı olun.

Tahsilatı Ziraat Bankası şubelerine başvurarak T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdanı ehliyet veya pasaport ile alabilirsiniz.

KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan ve bu hesabına ilişkin banka kartı bulunanlar, Ziraat Bankası ATM'lerinden kendileri için belirtilen günleri beklemeden ilk günden itibaren gece ya da gündüz paralarını alabilecek.

Yasa gereği beş yıl içinde hesabını tasfiye etmeyenlerin parası Hazine'ye devredilecek...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber