YÖK'ten Yamaç'a sadece 2 oy çıkmış

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Temmuz 2008 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç'ın adı, Cumhurbaşkanlığı'na gönderilecek aday listesine giremedi. 11 YÖK üyesinden mevcut rektöre 1, 2 ve 3. sıralama oylamalarının tümünde sadece 2 oy çıktı. Listenin ilk sırasına ise Yamaç'ın yerine, önceki seçimlerinde en çok oyu alan Rıza Ayhan oturdu.

YAKUP BULUT / ANKARA

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü seçimlerinde 732 oy alan mevcut Rektör Prof. Dr. Kadri Yamaç'ın, YÖK Genel Kurulu'nda yapılan gizli oylamada sadece 2 oy aldığı öğrenildi.

Gazi Üniversitesi Rektör adayları için YÖK Genel Kurulu'nda pazartesi günü 3 oylama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı'na gönderilecek listenin birinci sırası için gerçekleştirilen oylamada Prof. Dr. Rıza Aylan 18 oy alırken, Prof. Dr. Kadri Yamaç'a ise sadece 2 oy çıktı. İkinci ve üçüncü sıra oylamalarında da kendisine yine 2 oy çıkan rektör Yamaç'ın ismi 11 YÖK üyesinin desteği çıkmadığı için gönderilecek listeye alınmazken, üyelerden 18'er oy alan Prof. Dr. Hasan Biri ikinci, Prof. Dr. Eyüp Bedir de üçüncü sıraya yerleşti.

YENİ KADROLARA ATAMA

Seçimlerde mevcut rektör Kadri Yamaç 732, Rıza Ayhan da 384 oy almıştı. Bu arada, Yamaç'ın 4 yıllık rektörlüğünde seçimlerde oy kullanma hakkı bulunan 772 yeni kadroya da atama yaptığı öne sürüldü.

Gazi Üniversitesi'nde 2000-2004 yılları arasında yapılan seçimlerde Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıza Ayhan bin 64 ile en çok oyu almış, ancak kendisi yerine 366 oy alan Kadri Yamaç'ın rektör olarak atanmasını eleştirerek davacı olmuştu.

İÇE SİNDİRİLEMEYEN BENZER DURUM

Yamaç ise verdiği ilk demeçte, Ayhan'ın açtığı davayı doğru bulmadığını belirterek, "Atanmasam üzülürdüm; ama dava açmazdım" yorumunu yapmıştı. Bugün ise, 4 yıl önce Rıza Ayhan'ın üçte biri oranında oy aldığı halde rektör olarak atanan Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç, benzer bir durumun kendi başına gelmesi üzerine "İçime sindiremiyorum. Çağdaş demokrasi ve hukuk anlayışıyla bağdaştıramıyorum. Yargıya başvuracağım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber