Kredi kartını kırıp atana iptal yok

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Temmuz 2008 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bankalar, kredi kartlarını iptal etmemek için ?ipe un sermeye' başladı. Uzmanlar, ?Bazı bankalar başvuruları ?kartı teslim edin iptal edelim' diyerek reddediyor. O nedenle sakın kartınızı atmayın' dedi

BANKALARIN, tüketicilerin kredi kartı iptal taleplerini yerine getirmemek için bulduğu yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Buna göre bazı bankaların, tüketicilerin kredi kartının iptal edilmesi yönündeki başvurularını, kredi kartını iade etmediği için kabul etmediği ortaya çıktı. Bazı bankaların, tüketicilerin kredi kartlarını, ?kartların iade edilmediği' gerekçesiyle iptal etmediği, BDDK'ya gelen şikayetler üzerine gündeme geldi.

İPTAL İSTEĞİ YÜRÜRLÜĞE KONMADI

BDDK uzmanlarının konuyla ilgili yaptığı araştırmaya göre, bir bankaya kredi kartının iptali için başvuruda bulunan tüketici, kredi kartının iptal edildiğini düşünerek kartını kendisi imha etti. Ancak, bir süre sonra banka kredi kartının iade edilmesini istedi. Tüketici de kartı kendisinin imha ettiğini belirterek, kartı iade edemeyeceğini bankaya bildirdi. Banka da, kart iade edilmediği için, iptal işleminin yapılamayacağını belirterek, tüketicinin kartını iptal etmedi.

?İADESİ ZORUNLU' HÜKMÜ DEVREDE

BDDK uzmanlarının şikayetler üzerine yaptığı incelemede, bankalar tarafından tüketicilere verilen kredi kartların arka yüzünde yer alan, ?Bu kart A bankasına aittir. Ve istendiğinde iade edilmesi zorunludur' hükmünün, bankalar tarafından sözleşme hükmü olarak kabul edildiği belirlendi. Bankaların, bu hükümden yola çıkarak, kredi kartlarının iptalinde, kredi kartının iadesini şart koştuğu saptandı.

BDDK yetkilileri, kredi kartı sahibi tüketicilerin zor durumda kalmaması için, kullanmadıkları kartları imha etmemeleri gerektiğini bildirdi. BDDK yetkilileri, ?Cebinde üç beş kredi kartı olan tüketici, bazı kartlarını kendisi imha ediyor. Ancak imha edilen kart iptal edilmediği için, banka tüketiciden aidat istiyor.

HÜSEYİN ÖZAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber