25 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Temmuz 2008 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

-Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştiriliyor. Toplantıya ekonomiden sorumlu devlet bakanları ile bürokratlar da katılıyor. (Saat: 14.00)

-ERGENEKON DAVASI

-İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon İddianamesi ile ilgili kararını bugün açıklaması bekleniyor.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mikrokredi'nin 10.000'inci üyesini kabul ediyor.

-Başbakan Erdoğan, daha sonra Keçiören Belediyesi teleferik ve toplu açılış törenine katılıyor. (Saat: 11.00/20.30)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN'IN KABULÜ

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL MUFAFIZ ALAYI'NDA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nı ziyaret ediyor. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirilecek. (Saat: 11.00)

-BAKAN ŞAHİN MAZBATA TÖRENİNDE

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yeni seçilen Yargıtay ve Danıştay üyelerinin mazbata törenine katılıyor. (Saat: 9.45)

-CHP'Lİ KART'IN BASIN TOPLANTISI

-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ?59. ve 60. hükümetler döneminde Adalet Bakanlığı'nda vukuu bulan yolsuzluk? ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-REEL KESİM GÜVENİ AÇIKLANIYOR

-Merkez Bankası, imalat sanayii işyerlerinin ekonominin genel gidişatı ve geleceğe yönelik üretim, satış, sipariş, istihdam gibi konulardaki beklentilerini ölçtüğü İktisadi Yönelim Anketi ve buradan elde ettiği sonuçlara göre oluşturduğu Reel Kesim Güven Endeksi'nin Temmuz ayı sonuçlarını açıklıyor. (Saat: 17.00)

-DSP PARTİ MECLİSİ

-DSP Parti Meclisi Genel Başkan Zeki Sezer'in başkanlığında DSP Parti Okulu'nda toplanıyor. Toplantıda son gelişmeler ele alınıyor. (Saat: 9.30)

-İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY: "PAKSÜT'ÜN DİNLENMESİ VE İZLENMESİ SÖZ KONUSU OLMADI"

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, takip edildiği iddialarıyla gündeme gelen Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'le ilgili CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın soru önergesini yanıtladı. Olaydan sonra konu hakkında Paksüt'ün emniyet yetkililerince detaylı bir şekilde bilgilendirildiğini ifade eden Bakan Atalay, ?Osman Paksüt'ün dinlenmesi veya izlenmesi ise hiçbir şekilde söz konusu olmamıştır. Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma devam etmektedir? dedi.

-BAKAN YAZICI ?KOMEDİYE DÖNÜŞEN? KOKAİN OPERASYONUNDA TOPU EMNİYET'E ATTI

-Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 23 Mayıs'ta yapılan ve ?Türkiye'nin en büyük kokain operasyonu' olarak duyurulan ancak daha sonra ele geçirilenlerin kokain değil nişasta olduğunun anlaşıldığı operasyon konusunda topu Emniyet'e attı. Bakan Yazıcı, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in soru önergesine verdiği yanıtta komediye dönüşen operasyon konusunda ?Gümrük Muhafaza personelinin olaya ilişkin işlemlerin her aşamasında yetkili Cumhuriyet Savcısının emir ve talimatları doğrultusunda hareket ettiğini belirterek ?bu çerçevede yakalanan şüpheli maddenin İstanbul Polis Kriminal Laboratuarına gönderildiği ve bu olayda Emniyet Müdürlüğü personelinin sorumluluğu bulunduğu' kanaatine varıldığını kaydetti.

-Yazıcı, 23 Mayıs'ta ele geçirilen ürün hakkında ?kokain olduğu' yönünde düzenlenen raporun ardından şüpheli maddenin kokain maddesi içermediğinin tespit edilmesi üzerine İstanbul Polis Kriminal Laboratuarı personelinin sorumluluklarının tespiti için konunun İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına intikal ettirildiğini de bildirdi.

-YEŞİL KARTLI SAYISI 1.5 KAT HARCAMALAR 18 KAT ARTTI

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in soru önergesine verdiği yanıt, 2000 yılından bu yana yeşil kartlı sayısının 1.5 kat artmasına rağmen, harcamalarda 18 kat artış olduğunu ortaya koydu. Buna göre 2000 yılında, 10 milyon 126 bin 306 olan yeşil kartlı sayısı, 2008 Haziran itibariyle 15 milyon 147 bin 738'e ulaştı. Yeşil kart harcamaları ise, 2000 yılında 209 milyon YTL iken, bu rakam 2007 itibariyle 3 milyar 818 milyon 259 bin YTL'ye ulaştı. 2008 Ocak-Haziran arasında ise yeşil kart harcamaları 2 milyar 229 milyon YTL'yi buldu.

-6 YILDA 9 BİN KİMSESİZ GENÇ İŞE YERLEŞTİRİLDİ, BAKAN DUYARSIZLIKTAN YAKINDI

-Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer'in SHÇEK yurtlarından ayrılan kaç gencin işe yerleştirildiğine ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bakan Çubukçu, SHÇEK'e bağlı kuruluşlardan her yıl ortalama bin 600 gencin reşit olarak ayrıldığını ifade ederek 2002-2008 yılları arasında 8 bin 937 gencin değişik kurum ve kuruluşlarda işe yerleştirildiğini söyledi. Bakan Çubukçu tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yılda iki kez olmak üzere 3414 sayılı Kanun gereği sınav açmaları için uyarıcı yazı yazılmasına rağmen kimsesiz gençlerin işe yerleştirilmesinde istenen orana ulaşılamadığını kaydetti.

-PARA ARZINDA 1.2 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 4-11 Temmuz haftasında 1 milyar 274.5 milyon YTL artarak 407 milyar 844.4 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 37.7 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-İLK ALTI AYDA 32.3 MİLYON YOLCU HAVAYOLUNU TERCİH ETTİ

-Hava yolunun cazibesi giderek artıyor. Yılın ilk altı ayında 32 milyon 372 bin 628 yolcu, uçağı tercih etti. Geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısı yüzde 7.1 artarken, uçuş sayısı da yüzde 6.5 artarak 335 bin 225'e yükseldi.

-GÜZEL SANATLAR LİSESİ'NE ?ÖN KAYIT ÜCRETİ? SORUŞTURMASI

-Milli Eğitim Bakanlığı'na, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi'nde okula başvuru formu alınırken 100 YTL ?ön kayıt ücreti? talep edildiği iddiaları üzerine konuyu Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletti. İl Müdürlüğü iddialarla ilgili soruşturma başlatacak.

-MEB'E 10 BİN YTL'LİK FORMÜL

-Milli Eğitim Bakanlığı'na noter tasdikli bir yazı gönderen Mehmet Bayraktar isimli vatandaş, yazıda bir fizik formülü göndererek, bu formülün kanıtlanmasını istedi. Bayraktar, MEB'e gönderdiği yazıda formülün kanıtlanması halinde 10 bin YTL vereceğini taahhüt etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber